Ο Πούτιν ζητά από τον ουκρανικό στρατό να ρίξει τον Ζελένσκι – «Συμμορία ναζί και τοξικομανών η κυβέρνηση»

Ο Πούτιν ζητά από τον ουκρανικό στρατό να ρίξει τον Ζελένσκι – «Συμμορία ναζί και τοξικομανών η κυβέρνηση»

Ο Ρώσος πρόεδρος δέχεται την έναρξη των διαπραγματεύσεων και δήλωσε ότι θα στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ για την Ουκρανία, παραμένει ωστόσο το ζητούμενο με ποιους θέλει να μιλήσει η Μόσχα αφού ο πρόεδρος Πούτιν χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για την ουκρανική ηγεσία ενώ κάλεσε το στρατό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Μιλώντας νωρίτερα σε επιχειρησιακή συνεδρίαση για την πρόοδο της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, με μέλη του ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιωτικούς να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «φαίνεται ότι θα είναι πιο εύκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία, παρά με αυτήν τη συμμορία τοξικομανών και νεοναζί που εγκαταστάθηκαν στο Κίεβο και πήραν όμηρο ολόκληρο τον ουκρανικό λαό».

Επιπλέον, ο Πούτιν δέχθηκε να στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ για την Ουκρανία, μετά την έκκληση του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένκσι για έναρξη διαπραγματεύσεων. Βέβαια, ο Ρώσος πρόεδρος βάζει ως προϋπόθεση να έχει γίνει αποδεκτό το σενάριο της ουδέτερης κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ: «Σε αυτό το πλαίσιο, ως απάντηση στην πρόταση του Ζελένσκι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να στείλει μια ρωσική αντιπροσωπεία στο Μινσκ σε επίπεδο εκπροσώπων του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Εξωτερικών και της προεδρικής διοίκησης για διαπραγματεύσεις με την ουκρανική αντιπροσωπεία».

Μην τους αφήνετε να σας χρησιμοποιήσουν σαν ασπίδα προστασίας

Μιλώντας ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας, αναφέρθηκε στις εκκλήσεις της ουκρανικής ηγεσίας προς πολίτες να πάρουν τα όπλα και σημείωσε πως «προσπαθούν να σας κινητοποιήσουν για να πουν ότι έχουμε χτυπήσει αμάχους». Ο ίδιος είπε πως πρόκειται για αμερικανικές συμβουλές προς την Ουκρανία.

Russian President Vladimir Putin chairs a Security Council meeting via videoconference in Moscow, Russia, Friday, Feb. 25, 2022. (Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

 

Προϋπόθεση η ουδετερότητα και η αποναζιστικοποίηση

Η αποστρατικοποίηση και η «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, όπως ζήτησε ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, είναι συμφυείς στο ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, δήλωσε η Μόσχα. Η ρωσική κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει αντιπροσωπεία για να το διαπραγματευτεί, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλοντιμίρι Ζελίνσκι είχε δηλώσει από την πλευρά του ότι «είναι έτοιμος να συζητήσει το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας», είπε από την πλευρά ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η ρωσική αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει στρατιωτικούς και πολιτικούς αξιωματούχους που εκπροσωπούν διάφορους κλάδους της κυβέρνησης, είπε ο εκπρόσωπος.

Η Λευκορωσία, στρατιωτικός σύμμαχος της Ρωσίας, δήλωσε νωρίτερα ότι είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Τι θέλει ο Ζελίνσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι αρνήθηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μινσκ της λευκορωσίας, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN στη Μόσχα..

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι αντιπρότεινε η συνάντηση να γίνει στη Βαρσοβία, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από τη Μόσχα. Έκτοτε, ο Ζελένσκι δεν έχει επικοινωνήσει με τη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης: Εφιάλτης στην Ουκρανία: Μπήκε στο Κίεβο ο ουκρανικός στρατός (Συνεχής ενημέρωση)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter