Εφιάλτης στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» τη Μαριούπολη – Αναφορές για εκρήξεις (Συνεχής ενημέρωση)

Εφιάλτης στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» τη Μαριούπολη – Αναφορές για εκρήξεις (Συνεχής ενημέρωση)

Εφιάλτης δίχως τέλος στην Ουκρανία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καθώς ένα 24ωρο μετά την πρώτη ειδική στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, οι εκρήξεις και το αιματοκύλισμα συνεχίζονται με τις δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν να βρίσκονται στο Κίεβο ενώ παράλληλα εξελίσσονται επιχειρήσεις και σε άλλα μέτωπα. Νεκροί, τραυματίες, ανυπολόγιστες ζημιές και φόβοι για ντόμινο εξελίξεων, συνθέτουν το πολεμικό σκηνικό. Όλα αυτά, μετά το δραματικό διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος, εμφανώς αποκαρδιωμένος, δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του λέγοντας πως η Ουκρανία αφέθηκε μόνη. Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε έτοιμος να διαπραγματευθεί τους όρους παράδοσης στη Ρωσία.

Δείτε ζωντανά εικόνα από το Sky News:

https://www.youtube.com/watch?v=9Auq9mYxFEE

22:14 Μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ οσονούπω

20:54 Πυρά πυροβολικού αντηχούν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, απόψε, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο έναν αυτόπτη μάρτυρα. Ένας άλλος μάρτυρας είπε πως ακούγονται πυροβολισμοί στο δυτικό τμήμα του Κιέβου.

20:30 Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανήρτησε βίντεο προκειμένου να δείξει πως βρίσκεται ακόμη στο Κίεβο. Διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται στην ουκρανική πρωτεύουσα με σκοπό να την «υπερασπιστεί». Περισσότερα ΕΔΩ

20:40 Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε ομόφωνα να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

19:30 Oτι θα αναπτύξουν περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν oι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ τονίζοντας ότι η Μόσχα είπε ψέματα για τις προθέσεις της. Περισσότερα ΕΔΩ

18:23 Αναστέλλει την συμμετοχή όλων των Ρώσων διπλωματών και απεσταλμένων από τα κυριότερα όργανα του οργανισμού «με άμεση ισχύ» το Συμβούλιο της Ευρώπης απαντώντας στην «ένοπλη επίθεση» εναντίον της Ουκρανίας. Η απόφαση αυτή δεν αφορά ωστόσο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον δικαστικό βραχίονα του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα συνεχίσει να προσφέρει προστασία στους Ρώσους πολίτες, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση ο διεθνής οργανισμός.

18:15 Πούτιν: Στην Ουκρανία οι μάχες διεξάγονται με ομάδες των εθνικιστών και όχι με τον τακτικό στρατό. Οι μάχες που διεξάγονται κατά την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν γίνονται με τον τακτικό ουκρανικό στρατό της, αλλά με εθνικιστικές ομάδες, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος σε σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας. «Οι βασικές μάχες του ρωσικού στρατού, όπως ήταν αναμενόμενο, διεξάγονται όχι με τμήματα του τακτικού ουκρανικό στρατού, αλλά με εθνικιστικές ομάδες, οι οποίες ως γνωστόν φέρουν την άμεση ευθύνη για την γενοκτονία στο Ντονμπάς και την αιματοχυσία αμάχων» δήλωσε ο Πούτιν.

18:10 Ο Ρώσος πρόεδρος δέχεται την έναρξη των διαπραγματεύσεων και δήλωσε ότι θα στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ για την Ουκρανία, παραμένει ωστόσο το ζητούμενο με ποιους θέλει να μιλήσει η Μόσχα αφού ο πρόεδρος Πούτιν χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για την ουκρανική ηγεσία ενώ κάλεσε το στρατό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Την ίδια ώρα ο Ζελένσκι αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Πούτιν στο Μινσκ και αντιπρότεινε η συνάντηση να γίνει στη Βαρσοβία. Περισσότερα ΕΔΩ

18:00 Απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλαν οι αρχές τη νύχτα στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της πόλης. «Η απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβάλλεται από τις 22.00 έως τις 06.00. Θα παράσχουμε άδειες στους κατοίκους της περιοχής που εργάζονται σε κρίσιμες υποδομές», ανέφερε ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης Μαξίμ Κοζίτσκι, σύμφωνα με το Intefax.

17:35 Αποχωρεί από το Κίεβο το προσωπικό της πρεσβείας της Ελλάδας. «Λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στο Κίεβο, ο πρέσβης της Ελλάδας ζήτησε και έλαβε την έγκριση να αποχωρήσει άμεσα από την πόλη» ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Περισσότερα ΕΔΩ

17:01: Στις φλόγες το κτίριο της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Κιέβου

 

16:44 Μήνυμα Πούτιν προς Ουκρανούς: Μην τους αφήνετε να σας χρησιμοποιήσουν σαν ασπίδα προστασίας. Μιλώντας ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας, αναφέρθηκε στις εκκλήσεις της ουκρανικής ηγεσίας προς πολίτες να πάρουν τα όπλα και σημείωσε πως «προσπαθούν να σας κινητοποιήσουν για να πουν ότι έχουμε χτυπήσει αμάχους». Ο ίδιος είπε πως πρόκειται για αμερικανικές συμβουλές προς την Ουκρανία.

15:51 Δεξαμενόπλοιο χημικών προϊόντων με σημαία Μολδαβίας επλήγη σήμερα από πύραυλο κοντά στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού ενώ συνεχίζεται σε πλήρη κλίμακα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν σοβαρά δύο μέλη του πληρώματος, δήλωσε εκπρόσωπος του ναυτιλιακού οργανισμού της Μολδαβίας. Περισσότερα ΕΔΩ

15:31 Η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει αντιπροσωπεία στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μίνσκ για συνομιλίες με την Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

15:25 «Η ουκρανική πρωτεύουσα έχει εισέλθει σε “μια φάση άμυνας”» δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου – Ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα εισέρχονταν και αυτά για να υπερασπιστούν την πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Reuters

 


15:20 Πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων για Πούτιν-Λαβρόφ σχεδιάζουν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ στο πλαίσιο του τρίτου γύρου κυρώσεων κατά της Μόσχας. Περισσότερα ΕΔΩ

14:30 Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ χαιρέτισε σήμερα την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια “διόρθωση της Ιστορίας”.

14:25 Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον νυν πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, εκτίμησε ότι οι κυρώσεις που έχει υιοθετήσει η ΕΕ κατά της Ρωσίας είναι ανεπαρκείς και θα πρέπει να ενισχυθούν.

Ukrainian Army soldiers prepare to tow a damaged military truck in Kyiv, Ukraine, Friday, Feb. 25, 2022. Russia is pressing its invasion of Ukraine to the outskirts of the capital after unleashing airstrikes on cities and military bases and sending in troops and tanks from three sides. (AP Photo/Efrem Lukatsky)

14:22 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία σήμερα, ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να έχει υψηλόβαθμες συζητήσεις με την Ουκρανία, όπως μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Περισσότερα ΕΔΩ

14:17 Για αδράνεια ΝΑΤΟ και Δύσης μιλά ο Ερντογάν – «Όχι» Τσαβούσογλου στο κλείσιμο των στενών της Μαύρης Θάλασσας. Περισσότερα ΕΔΩ

13:52  Έτοιμος να συνομιλήσει με τη Μόσχα δηλώνει ο Ζελένσκι αλλά ζητά εγγυήσεις. Περισσότερα ΕΔΩ 

12:53 Η Ουκρανία δέχεται ουδέτερο καθεστώς για να τελειώσει η εισβολή της Ρωσίας, όπως δήλωσε στο Reuters ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ζελένσκι.

12:50 Διαψεύδονται οι αναφορές για πυρά κοντά σε κυβερνητικά κτίρια στο Κίεβο

Ukrainian soldiers take position under a bridge during crossing fire inside the city of Kyiv, Ukraine, Friday, Feb. 25, 2022. Russia pressed its invasion of Ukraine to the outskirts of the capital Friday after unleashing airstrikes on cities and military bases and sending in troops and tanks from three sides in an attack that could rewrite the global post-Cold War security order.(AP Photo/Emilio Morenatti)

12:40: Ο δήμαρχος της πόλης του Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία προέτρεψε τους κατοίκους να κατευθυνθούν σε σταθμούς του μετρό, σε καταφύγια και υπόγεια καθώς ακούγονται ισχυρές εκρήξεις.

12:24: Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες, μόλις ο ουκρανικός στρατός σταματήσει να πολεμά. Περισσότερα ΕΔΩ

12:13: Οι αρχές στο Κίεβο ζητούν από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για να αποφύγουν «ενεργές στρατιωτικές επιχειρήσεις» στην περιοχή Ομπολον, βόρεια του Κιέβου, αναφέρει το Reuters.

Εν τω μεταξύ, ο περιφερειακός διευθυντής της Unicef ​​είπε ότι η υπηρεσία εξακολουθεί να προσπαθεί να δει ποιες μη στρατιωτικές υποδομές έχουν πληγεί και πού.

11:51 Η Μόσχα έχει ετοιμάσει πακέτο κυρώσεων αντιποίνων και γνωρίζει τις αδυναμίες της Δύσης, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την πρόεδρο της ρωσικής Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο.

11:45 Διευκρινίσεις από την Ουκρανία για την αύξηση της ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ. Η αύξηση προήλθε από την παρουσία ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων από την περιοχή, οι οποίες σήκωσαν ραδιενεργή σκόνη από το έδαφος. Περισσότερα ΕΔΩ

11:41 Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Χάρκιβ της βορειοανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Το Χάρκιβ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας. (Χάρκοβ είναι η ρωσική της ονομασία).

11:40 Αναφορές για πυρά κοντά σε κυβερνητικά κτίρια στο Κίεβο

11:00 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με ανάρτηση στο twitter, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να την τιμωρήσει για την εισβολή στην Ουκρανία.

10:55 Η ουκρανική υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας ανακοίνωσε ότι καταγράφει αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ

10:50 Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το νησί Ζμίνι, νότια της Οδησσού

10:30 Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας με νέα ανάρτηση στο Facebook προέτρεψε τους πολίτες να αντισταθούν με… μολότοφ

10:22: Η Ρωσία θα αναπτύξει δυνάμεις αλεξιπτωτιστών για τη φύλαξη του κλειστού πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ.

10:05: Η Ρωσία βομβάρδισε 33 πολιτικούς στόχους στην Ουκρανία τις προηγούμενες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

09:54: Οι μάχες στην πόλη Hostomel βορειοδυτικά του Κιέβου, συνεχίζονται. Ο ρωσικός στρατός φαίνεται να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP

 

09:40 Έκτακτες συνομιλίες σήμερα των ΥΠΕΞ της ΕΕ

08:40 Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε έξω από το Κίεβο

08:32 Επίθεση με τεθωρακισμένα σήμερα στο Κίεβο, προβλέπουν Ουκρανοί αξιωματούχοι – τα ρωσικά στρατεύματα ενδέχεται να φτάσουν στα περίχωρα της πρωτεύουσας, προειδοποιούν

08:05 Ο πρόεδρος Μπάιντεν ενημέρωσε τηλεφωνικά τους ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο

07:32 Σειρήνες αεράμυνας στη Λβιβ

06:00 Έτοιμος για διαμεσολάβηση ο Μακρόν που καταγγέλλει Πούτιν για «διπροσωπία»

04:55 Αναφορές για εκρήξεις στο Κίεβο

01:20 Ζελένσκι: Τουλάχιστον 137 νεκροί Ουκρανοί

Συναγερμός για αεροπορικές επιθέσεις

Οι ουκρανικές αρχές κήρυξαν συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο μετά τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα νωρίτερα σήμερα, μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση, και κάλεσαν τους πολίτες να πάνε στο κοντινότερο καταφύγιο.

Φόβοι για επίθεση με τεθωρακισμένα

Η Ουκρανία αναμένει ότι η Ρωσία να επιτεθεί με τεθωρακισμένα στο Κίεβο αργότερα σήμερα, εκτιμώντας ότι η Παρασκευή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του πολέμου, όπως δήλωσε σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών.

Ο Αντόν Χεραστσένκο επεσήμανε ότι ο στρατός της Ουκρανίας στο Κίεβο είναι έτοιμος, εξοπλισμένος με αντιαρματικούς πυραύλους, τους οποίους έχουν προσφέρει στη χώρα οι ξένοι σύμμαχοί της.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται αργότερα σήμερα να φτάσουν σε περιοχές ακριβώς έξω από το Κίεβο, αφού η ουκρανική πρωτεύουσα και άλλες περιοχές βομβαρδίστηκαν νωρίτερα σήμερα με πυραύλους.

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού που υπερασπίζονται το Κιέβο σε τέσσερα μέτωπα είναι αντιμέτωπες με αριθμητικά υπέρτερη δύναμη.

Τουλάχιστον 137 νεκροί λέει ο Ζελένσκι

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής το πρωί χθες Πέμπτη έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 137 συμπολίτες του.

Χαρακτήρισε τους πεσόντες «ήρωες» σε μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας. Πρόσθεσε ότι άλλοι 136 Ουκρανοί τραυματίστηκαν στις μάχες.

Εκρήξεις στο Κίεβο

Στο μεταξύ, τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο κέντρο του Κιέβου, την επομένη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μέσω Facebook, ο ουκρανικός στρατός ξηράς έκανε λόγο για «πυραυλικές επιθέσεις» εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας και διαβεβαίωσε ότι αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν δύο από τους πυραύλους.

Μεταφόρτωσε εξάλλου σύντομο ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει πολυκατοικία στις φλόγες.

Ο δήμαρχος Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε από τη δική του πλευρά ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας βαριά, από θραύσματα πυραύλων που έπεσαν σε συνοικία της πρωτεύουσας.

Σε φωτογραφία που μεταφόρτωσε ο κ. Κλίτσκο εικονίζονται πυροσβέστες επί τω έργω μπροστά σε κτίριο που έχει υποστεί ζημιά και βγάζει καπνό.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα «ρωσικό αεροσκάφος» στο Κίεβο, που κατέπεσε σε εννιαώροφη πολυκατοικία προκαλώντας πυρκαγιά, έκανε από την πλευρά του γνωστό ο Αντόν Γκεραστσένκο, ο ουκρανός υφυπουργός Εσωτερικών. Δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για μαχητικό ή τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), ούτε εάν αναφερόταν στους πυραύλους για τους οποίους έκανε λόγο ο στρατός.

Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων κάνει πολλούς να φοβούνται πως το Κίεβο θα υποστεί επίθεση σύντομα και ότι θα πολλαπλασιαστούν οι επιθέσεις σε στρατηγικές και κυβερνητικές εγκαταστάσεις της πρωτεύουσας.

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα έκανε λόγο για «φρικιαστικά πλήγματα» στο Κίεβο από τη Ρωσία, που παρομοίασε με εκείνα της ναζιστικής Γερμανίας. «Η τελευταία φορά που η πρωτεύουσά μας είχε ζήσει κάτι τέτοιο ήταν το 1941, όταν είχε δεχθεί επίθεση από τη Ναζιστική Γερμανία. Η Ουκρανία νίκησε εκείνο το κακό και θα νικήσει κι αυτό», ανέφερε. Κάλεσε να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία και στον πρόεδρό της Βλαντίμιρ Πούτιν και όλες τις χώρες να διακόψουν τις σχέσεις τους με τη Μόσχα και «να διώξουν τους Ρώσους με τις κλωτσιές από παντού». «Σταματήστε τον Πούτιν. Απομονώστε τη Ρωσία», αξίωσε.

Την πρώτη ημέρα της εισβολής, το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αντόνοφ στην Γκοστομέλ, προ των πυλών του Κιέβου, δέχθηκε επίθεση από ρωσικές δυνάμεις που μεταφέρθηκαν εκεί με ελικόπτερα, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, που διαβεβαίωσαν ότι η έφοδος αποκρούστηκε.

Νωρίτερα σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο περί παρουσίας ρωσικών «ομάδων δολιοφθορών» στην ουκρανική πρωτεύουσα, καλώντας τους κατοίκους της να επαγρυπνούν και να τηρούν την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που επιβλήθηκε.

Πέραν του Κιέβου, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης σήμερα ότι έγινε βομβαρδισμός με πύραυλο εναντίον θέσης της συνοριοφυλακής στη νοτιοανατολική περιφέρεια Ζαπορίζια και ότι υπάρχουν «νεκροί και τραυματίες».

Η περιφέρεια αυτή δεν έχει χερσαία σύνορα με τη Ρωσία μεν, αλλά βρέχεται από την Αζοφική Θάλασσα.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι, ο οποίος κήρυξε στρατιωτικό νόμο καταρχήν για τριάντα ημέρες και διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις του Κιέβου με τη Μόσχα, υπέγραψε χθες διαταγή γενικής επιστράτευσης.

Η Ρωσία αναγγέλλει αντίποινα στη Βρετανία

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών (Rosaviatsiya) διεμήνυσε στις αρχές της Βρετανίας ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προχωρήσει σε αντίποινα για την απαγόρευση των πτήσεων της Aeroflot προς το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, η απαγόρευση των πτήσεων του ρωσικού εθνικού αερομεταφορέα από το Λονδίνο παραβιάζει τη διμερή συμφωνία για την ασφαλή και αποτελεσματική των εναέριων οδών μεταξύ των δύο κρατών και η Μόσχα ενδέχεται να προχωρήσει σε ανάλογα μέτρα σε αντίποινα.

Οι νέες κυρώσεις της Ε.Ε στη Ρωσία

Νέες κυρώσεις αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες σε βάρος της Ρωσίας ως απάντηση για την εισβολή στην Ουκρανία τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε ξεκίνησε λίγο πριν τις 22:00 της Πέμπτής και αποφάσισαν μαζικές και οικονομικές συνέπειες κατά της Μόσχας που αφορούν στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στους τομείς ενέργειας, μεταφορών, σε παροχή αγαθών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικά, αλλά και εξαγωγών κυρίως τεχνολογικών προϊόντων. Παράλληλα αυξάνονται και τα πρόσωπα που μπαίνουν στη λίστα των κυρώσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια: Οι νέες κυρώσεις της Ε.Ε στη Ρωσία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter