O Ραγκούσης στήνει στον τοίχο την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ στην Εξεταστική Επιτροπή (Video)

Στον «τοίχο» έστησε ο Γιάννης Ραγκούσης την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, η οποία φάνηκε να μην γνωρίζει καν τον λόγο για τον οποίο κλήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή, ενώ μεταξύ άλλων απέφυγε να αναφέρει τη λέξη «αποκλεισμός».

«Η εξεταστική επιτροπή δεν συγκροτήθηκε για να εξετάσει εάν και πόσο ενισχύθηκε ο Τύπος στην Ελλάδα, αλλά εάν η καμπάνια που έγινε μέσα από την λεγόμενη λίστα Πέτσα και την λίστα Κικίλια σε δεύτερη φάση υπάκουαν πρώτον στον κανόνα της διαφάνειας και δεύτερον αν για αυτές τις καμπάνιες ακολουθήθηκαν αντικειμενικά κριτήρια ή εάν έγινε ότι ήθελε ο καθένας και έδινε όπου ήθελε», σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ταυτόχρονα, η Μαρία Αντωνιάδου απέφυγε να αναφέρει στην Εξεταστική Επιτροπή τη λέξη «αποκλεισμός», προτιμώντας τη στρογγυλή διατύπωση περί μη συμμετοχής της εφημερίδας στην καμπάνια.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέγνωσε την πολυσυζητημένη δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση δεν θα ήταν αξιόπιστη «αν είχε δώσει λεφτά στο Documento και σε κάθε φυλλάδα», ζητώντας από τη μάρτυρα να σχολιάσει τα λεγόμενα του υπουργού. «Η δουλειά μου δεν είναι να σχολιάζω τις δηλώσεις πολιτικών» είπε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και πρόσθεσε πως δεν θεωρεί ότι απέκλεισε το Documento ο Αδ. Γεωργιάδης. «Στο Documento εργάζονται 80 συνάδελφοι που προσπαθούν να κάνουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά τους» σχολίασε για λόγους συμψηφισμού.

Στα επαναλαμβανόμενα ερωτήματα του κ. Ραγκούση αναφορικά με τον αποκλεισμό της εφημερίδας, η εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού οργάνου που αυτοσκοπό έχει -μεταξύ άλλων- την προστασία της εργασίας των δημοσιογράφων επαναλάμβανε εν είδει απάντησης πως το Documento «δεν έλαβε μέρος στο πρόγραμμα» προκειμένου να αποφύγει τη λέξη «αποκλεισμός». «Η δήλωση αυτή του κ. Γεωργιάδη ταιριάζει σε μια ανεπτυγμένη χώρα της Δύσης;» ρώτησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, με την κ. Αντωνιάδου να διατυπώνει μεν τη διαφωνία της, αλλά να αναγνωρίζει στον υπουργό το δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα.

Δείτε το βίντεο: 

YouTube video player