Ο Ρότζερ Γουώτερς για τα Γλυπτά: «Fuck Elgin – Οι Άγγλοι τα έκλεψαν από τον Παρθενώνα»

Ο Ρότζερ Γουώτερς για τα Γλυπτά: «Fuck Elgin – Οι Άγγλοι τα έκλεψαν από τον Παρθενώνα»

Πληθαίνουν οι φωνές που επιθυμούν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας παρά την επιμονή της Βρετανίας και τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο ιδρυτής και μπασίστας του ροκ συγκροτήματος Pink Floyd, Ρότζερ Γουώτερς, έδωσε συνέντευξη στο Kontra Channel αναφωνώντας «Fuck Elgin» και αποδοκιμάζοντας την υποτέλεια στη μοναρχία αποκαλώντας «μαριονέτα» τον Ρίσι Σούνακ.

«Οι Άγγλοι τα έκλεψαν από τον Παρθενώνα, είναι μέρος του Παρθενώνα και προφανώς πρέπει να είναι πάνω στον Παρθενώνα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο θρυλικός μουσικός.

Συνεχίζοντας επίκρινε την πολιτική στάση της Βρετανίας «Είμαστε οι χειρότεροι όλων. Δυστυχώς είναι ακόμη στο αίμα τους και για τον λόγο αυτό έχουμε ακόμη υποτελείς στη μοναρχία. Είναι πολύ μεγάλη η δεξιά πτέρυγα που θέλει να κυβερνά τον κόσμο και βλέπουν τους υπόλοιπους σαν υπηρέτες και σκλάβους».

Μύδρους εξαπέλυσε και για τον Ρίσι Σούνακ, τον οποίο χαρακτήρισε μαριονέτα: «Μια μαριονέτα, ένα τίποτα, παντρεμένος με μια δισεκατομμυριούχο. Είναι ελάχιστος και μηδαμινός».

Ο εμβληματικός καλλιτέχνης δήλωσε πως «θα πήγαινα εγώ, θα τα παρέδιδα και θα κάναμε μια υπέροχη παρέλαση μέχρι την Ακρόπολη, ο καθένας μας με ένα κομμάτι μαρμάρου. Πόσο όμορφο θα ήταν; Θα έδινα και μια συναυλία στο Ηρώδειο».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter