Ο σωτήρας… Σωτήρης έστειλε τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του Europa League (1-1 στη Γκενκ)

Ο σωτήρας… Σωτήρης έστειλε τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του Europa League (1-1 στη Γκενκ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Δια πυρός και σιδήρου ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League με το 1-1 που πήρε στο Βέλγιο από την Γκενκ, χάρις σε ένα γκολ (το πρώτο του στην Ευρώπη) του νεαρού Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα πήγαινε στην παράταση. Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκούς ομίλους, είτε του Europa είτε του Conference League…

Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν αγνώριστοι στο πρώτο ημίχρονο όπου δεν είχαν τελική προσπάθεια κι έδωσαν το δικαίωμα στην καλύτερη του Γκενκ να προηγηθεί στο σκορ. Στο 26’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Παϊντσίλ από τον Φρέιτε, με τους Πειραιώτες να διαμαρτύρονται για φάουλ νωρίτερα στον Ελ Κααμπί. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το πέναλτι τελικά δόθηκε. Το εκτέλεσε ο Παϊντσίλ αλλά ο Πασχαλάκης με τη βοήθεια του δοκαριού έδιωξε τη μπάλα. Όμως το VAR έλεγξε κι αυτή τη φάση και υπέδειξε επανάληψη επειδή ο Πασχαλάκης οριακά δεν πατούσε τη γραμμή. Στη 2η εκτέλεση ο Παϊντσίλ σκόραρε κι έδωσε προβάδισμα στη Γκενκ στο 28’ (1-0), φέρνοντας παράλληλα στα ίσια το συνολικό σκορ.

Στο 2ο ημίχρονο, δεν άλλαξε κάτι με τον Ολυμπιακό να μη μπορεί να βγει με αξιώσεις στην επίθεση ώσπου οι γηπεδούχοι έμειναν στο 66’ με δέκα παίκτες από αψυχολόγητη εν ψυχρώ κλωτσιά του Παϊντσίλ στον Κίνι. Και στο 71’ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη τελική του στο ματς σε σουτ του Ιμπόρα που μπλόκαρε ο Βέλγος γκολκίπερ.

Στο τελευταίο 15λεπτο οι Πειραιώτες ανέβηκαν στο γήπεδο αφού η Γκενκ κουράστηκε καθώς έτρεξε πολύ αλλά αγωνιζόταν και με παίκτη λιγότερο και προσπάθησε να απειλήσει με δύο σουτ του Μπιέλ και μια κεφαλιά του Ιμπόρα. Τις μεγάλες ευκαιρίες ο Ολυμπιακός τις έχασε στο 87’ σε κεφαλιά του Μπιέλ και την ακόμα μεγαλύτερη στο 91’ πάλι με τον Μπιελ από ασίστ του Φορτούνη που έδωσε ο Βάντερβουντ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε για παράταση ήρθε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ένα κλέψιμο του Αλεξανδρόπουλου στη μεγάλη περιοχή της Γκενκ και κατευθείαν ένα δυνατό σουτ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ…

Ο Γερμανός Τόμπιας Στίλερ απέβαλε τους Παϊντσίλ, Ροντινέι) και «κιτρίνισε» τους Μασούρα, Καμαρά, Φαντερά, Κίνι, Φορτούνη, Μπιελ, Φρέιτε.

ΓΚΕΝΚ: Βαντερβούρντ, Κουέστα, Μουχάμεντ, ΜακΚένζι, Μουνιόθ, Ελ Κανούς (96’ Τολού), Χροσόβσκι, Καγέμπε, Σορ (90’ Μπα), Παϊντσίλ, Φαντερά (68’ Γκαλάρθα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Καμαρά (82’ Βρουσάι), Καρβάλιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (96’ Ντόη), Μασούρας (67’ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (67’ Ελ Αραμπί).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter