Ο Σταύρος Μπένος μπαίνει στην εκλογική μάχη με το ΠΑΣΟΚ

Ο Σταύρος Μπένος μπαίνει στην εκλογική μάχη με το ΠΑΣΟΚ

Τη στήριξή του στο ΠΑΣΟΚ  ενόψει της κάλπης της 21ης Μαϊου 2023 παρέχει ο πρώην  βουλευτής και υπουργός επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη Σταύρος Μπένος, ο οποίος τώρα τίθεται επικεφαλής του επιτελείου  της  υποψήφιας βουλευτή Μεσσηνίας Αριστέας Καζάκου.  Δεν αποκλείεται μελλοντικά να παίξει  ρόλο στα πολιτικά τεκταινόμενα και στις μετεκλογικές εξελίξεις.  Ο  τοπογράφος-μηχανικός και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας επαναδραστηριοποιείται πολιτικά. Τα τελευταία δυο χρόνια είχε δώσει όλες του τις δυνάμεις στο σχεδιασμό ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας . Έχοντας εμπειρία ως δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής της ανασυγκρότησης της μεσσηνιακής πρωτεύουσας,  μετά τους σεισμούς του ΄86 δέχτηκε την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  μετά τις πυρκαγιές του 2021 που κατέκαψαν το βόρειο τμήμα της Εύβοιας και ανέλαβε την εκπόνηση σχεδίου ανασυγκρότησης της πληγείσας περιοχής του νησιού.

Τώρα αποφάσισε να μετέχει στο κεντρικό επιτελείο της υποψήφιας βουλευτή και δικηγόρου Αριστέας Καζάκου, ενώ παράλληλα είναι θερμή η τοποθέτησή του για την εκλογική προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη συγκυρία για τη χώρα.  «Η ιστορική μας παράταξη ήταν πάντα παρούσα και έδινε λύσεις σε πολύ κρίσιμες στιγμές, ενίοτε με όρους αυτοθυσίας. Έτσι και τώρα είναι η μεγάλη ελπίδα για να εμπεδωθεί κλίμα σταθερότητας και καθαρής ματιάς στο μέλλον, που είναι ο μεγάλος πόθος του λαού μας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Συμβάλλει στην εκλογική μάχη της δικηγόρου Αριστέας Καζάκου,  η οποία το 2004 ως  πρωτοετής φοιτήτρια Νομικής   συμμετείχε στον κεντρικό-στρατηγικό πυρήνα που σχεδίασε και υλοποίησε την προεκλογική  εκστρατεία του Σταύρου Μπένου ως υποψηφίου βουλευτή ΠΑΣΟΚ τότε στη Β΄Αθήνας.

«Τώρα θα ζήσουμε μια ωραία αντιστροφή, αφού κι εγώ με τη σειρά μου, θα συμβάλλω όσο μπορώ συμμετέχοντας στο κεντρικό επιτελείο της Αριστέας για τον αγώνα τον καλό», επεσήμανε σε δήλωσή του το απόγευμα της Πέμπτης 6 Απριλίου 2023. Οπως τόνισε «το κοινό μας όραμα είναι να γίνει η Μεσσηνία πρότυπο και ανάγλυφο της Τριπλής Αειφορίας (Περιβαλλοντικής – Κοινωνικής – Οικονομικής), που θα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: 1.Τα Μνημεία της φύσης και του πολιτισμού 2. Την Αγροδιατροφή 3. Τον Τουρισμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την  ολοκλήρωση της μελέτης Στρατηγικού Σχεδιασμού (Master Plan) για τη Βόρεια Εύβοια , ο Σταύρος Μπένος προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος Ανασυγκρότησης της περιοχής, ενός  «ολιστικού προγράμματος», όπως χαρακτηρίζεται,  που περιλαμβάνει 71 έργα και δράσεις με  προϋπολογισμό 389.815.350 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, είναι πρόεδρος στο Διάζωμα, ένα σωματείο που από το 2008  που ιδρύθηκε προωθεί δράσεις με στόχο την ανάδειξη και την προστασία των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης, των αρχαίων θεάτρων.

Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη Μεσσηνία μετέχουν οι Αδαμόπουλος Πανανγιώτης- τραπεζικός υπάλληλος , Γερονικολός Μενέλαος-επιχειρηματίας, Καζάκου Αριστέα-δικηγόρος, Λυμπεροπούλου Δήμητρα-γεωπόνος T.E MSC, Ξηρογιάννης Περικλής-Δικηγόρος, Πιέρρου Κωνσταντίνα- Φυσικός, Πωρος Σπυρίδων- Φωτογράφος/Εικαστικός.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ κατά νεοναζί και κυβέρνησης Μητσοτάκη που «υπηρετεί τους ολιγάρχες»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter