Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτει τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την ανεργία

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτει τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την ανεργία
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Η ΝΔ “πουλάει” για επιτυχία τις νέες συμβάσεις με ελαστικές μορφές απασχόλησης» τονίζει ο Γιώργος Γαβρήλος, με αφορμή τις διθυραμβικές δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη για τη μείωση της ανεργίας.

«Η κυβέρνηση αρέσκεται στην παράθεση ποσοστών αλλά στην ουσία δεν μπαίνει ποτέ. Όμως, μάλλον θα “χάλαγε” το success story της Κυβέρνησης για τα εργασιακά, αν ο κ. Εκπρόσωπος συνόδευε τις ανακοινώσεις του με το γεγονός ότι το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ, περίπου το 50% των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν, αφορούσαν σε ελαστικές μορφές απασχόλησης, με μισθούς από 300-400€ τον μήνα» αναφέρει ο βουλευτής Αργολίδας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρωί ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ ότι ο δείκτης ανεργίας τον Δεκέμβριο του 2023 έπεσε στο 9,2%, 3 μονάδες χαμηλότερα από τον Δεκέμβριο του 2022. «Μάλιστα η ανεργία στις γυναίκες έπεσε 4,5 μονάδες από πέρυσι στο 11,7% και στους νέους 8,1 μονάδες από πέρυσι, στο 22,3%» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιώργος Γαβρήλος έκανε λόγο για «κυβερνητική κοροϊδία» μετά τις υποσχέσεις Μαρινάκη για αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον» βλέπει η κυβέρνηση

«Το 2023 δημιουργήθηκαν 102.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ από το 2019 έχουν δημιουργηθεί περίπου 400.000 νέες θέσεις εργασίας. Η συνεκτική δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας, η στόχευση στην προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και το ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 4,5 χρόνια έχουν ανοίξει το δρόμο για την αύξηση των νέων θέσεων εργασίας όπως είχαμε δεσμευτεί. Η μείωση της ανεργίας είναι αυτή που οδήγησε στη δρομολόγηση του ‘ξεπαγώματος’ των τριετιών και συνακόλουθα στην αύξηση των αποδοχών για υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τους μισθούς και το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών με στόχο μέχρι το τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός τα 1.500» είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Η κυβέρνηση δεν μπαίνει στην ουσία»

Αναλυτικά η απάντηση του Γιώργου Γαβρήλου, στις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Με την ανακοίνωση ότι ο δείκτης ανεργίας για τον Δεκέμβριο του 2023, έπεσε στο 9,2%- έναντι 11,7% τον Δεκέμβριο του 2022- – ξεκίνησε το σημερινό briefing των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Μαρινάκης. Η αλήθεια είναι πως η Κυβέρνηση αρέσκεται στην παράθεση ποσοστών αλλά στην ουσία δεν μπαίνει ποτέ. Όμως, μάλλον θα «χάλαγε» το success story της Κυβέρνησης για τα εργασιακά, αν ο κ. Εκπρόσωπος συνόδευε τις ανακοινώσεις του με το γεγονός ότι το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ, περίπου το 50% των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν, αφορούσαν σε ελαστικές μορφές απασχόλησης, με μισθούς από 300-400€ τον μήνα.

Είναι σαφές ότι η ΝΔ προσπαθεί να κάνει πολιτική με θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή και εκ περιτροπής εργασίας, με μισθούς ψίχουλα, με ενοικιαζόμενους υπαλλήλους, με εργολαβικούς εργάτες, με ανθρώπους να δουλεύουν 24/7 και με απανωτές νομοθετικές αλλαγές που ακυρώνουν τα εργασιακά δικαιώματα και αφήνουν ανοχύρωτο τους εργαζόμενους, ιδίως τους νέους, σε κάθε καπρίτσιο των εργοδοτών. Κάθε υπόσχεση περί αυξήσεων των μισθών, όπως επανέλαβε πάλι σήμερα ο κ. Μαρινάκης, φαντάζει κοροϊδία για το σύνολο της κοινωνίας, αφού όλοι πια γνωρίζουν πως έχουν απέναντί τους μια Κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την αισχροκέρδεια. Μια Κυβέρνηση που φέρει στο σύνολό της την ευθύνη για την φτωχοποίηση των εργαζομένων και για την εκτίναξη του κόστους ζωής.

Ο κόσμος της Εργασίας χρειάζεται σταθερό πλαίσιο προστασίας, ενώ όσοι βρίσκονται στο φάσμα της ανεργίας χρειάζονται μόνιμες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές, ώστε να μπορούν να ζήσουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους. Αυτές είναι για μας οι πραγματικές προϋποθέσεις ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας που θα γίνουν πραγματικότητα με μιαν άλλη Κυβέρνηση, σταθερά προσανατολισμένη στην υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων, των νέων, των ανέργων, των γυναικών και των συνταξιούχων».

Διαβάστε επίσης: ΝΔ: Γκρίνια βουλευτών για τον Αυγενάκη – Κάλυψη από το Μαξίμου

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο με το κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter