«Ο Τεμπονέρας είναι μόνος του» – Σαφείς αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από την εκδήλωση με Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου

«Ο Τεμπονέρας είναι μόνος του» – Σαφείς αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από την εκδήλωση με Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου

Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου αδειάζουν την πρωτοβουλία του Διονύση Τεμπονέρα να διοργανώσει συζήτηση με τη συμμετοχή της Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά και του Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Τρίτη.

«Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, η οποία θα επικεντρωθεί στην ανάγκη πολιτικής σύμπνοιας του χώρου.

«Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά του» λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο Documento. «Αφενός διότι η στάση του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές, όπου αρνήθηκε τον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα νωπή. Όπως νωπή είναι και η διάσπαση που προκάλεσαν τα στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς. Αφετέρου, η εκδήλωση αυτή γίνεται λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές, όπου αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ» σημειώνουν εμφατικά, τονίζοντας ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν θα παρευρεθούν επιφανή στελέχη του κόμματος.

Κάποιοι μάλιστα λένε σκωπτικά πως ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν επιθυμεί το καλό του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή θεωρούν ότι προσβλέπει σε μετεκλογικές εσωκομματικές εξελίξεις, με στόχο τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Δημόσια κριτική

«Μάλλον θα είμαι στο εξωτερικό. Αλλά δεν θα πήγαινα στην εκδήλωση» είπε ο Νίκος Παππάς στο Action24 μετά από σχετική ερώτηση. Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ο διάλογος για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων «πρέπει να γίνει συγκροτημένα από τα κόμματα» και πως «δεν πρέπει να είναι κάτι που αφορά υποκλαπείσες έδρες και προσωπικές στρατηγικές». Προφανώς η τελευταία του φράση αποτελεί αιχμή για τους 11 αποχωρήσαντες βουλευτές και για τον ίδιο τον Διονύση Τεμπονέρα.

«Τα περισσότερα στελέχη από αυτά που έφυγαν και πήραν μαζί τους τις έδρες ήταν αρνητικοί με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη που είχαν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ. Και τώρα θα κάνουν εκδήλωση για να γίνει κοινό μέτωπο;» αναρωτήθηκε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης στο Kontra.

«Είναι προσωπική ευθύνη του κ. Τεμπονέρα. Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας. Εμείς τα θέματα τα συζητάμε στα Όργανα… Είμαστε υπέρ του διαλόγου. Εγώ αν έχω μια πρόταση, θα την καταθέσω στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν θα κάνω μια εκδήλωση με στελέχη άλλων κομμάτων και μετά θα την πάω στο κόμμα μου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι λέει ο ίδιος

Από τη μεριά του, ο Διονύσης Τεμπονέρας τόνισε στο Documento πως στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι να ανοίξει η συζήτηση από τώρα για τη συνεννόηση της Κεντροαριστεράς, με κάθε κόμμα να κρατά βεβαίως την αυτοτέλεια του, και τίποτα παραπάνω.

 

Διαβάστε επίσης:

Στερνή μου γνώση: Τώρα η Νέα Αριστερά ψάχνεται για ενότητα!

Εφιάλτης για Μητσοτάκη το ψήφισμα – «κόλαφος» για το Κράτος Δικαίου – Μάχη παρασκηνίου για να μην περάσει (Έγγραφο)

Μαξίμου: «Έπιασαν στον ύπνο» τον Μητσοτάκη και δεν ήξερε;

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter