Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Ιδού η Ρόδος και το πήδημα.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να βάλει τέλος στα σενάρια παρακολούθησης, μετά και τη καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη περί απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου με σκοπό την παρακολούθησή του, δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο από να δώσει γραμμή να ψηφίσει η ΚΟ της ΝΔ την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει τέλος στο αντισυνταγματικό νομοθετικό πλαίσιο που δίνει το δικαίωμα στην ΕΥΠ να παρακολουθεί όποιον θέλει χωρίς να δίνει απαντήσεις σε κανέναν.

*** Αλλά σιγά μην γίνει κάτι τέτοιο. Αυτοί (και με τους ψήφους του ΚΙΝΑΛ) έφεραν, τότε την τροπολογία, τον Μάρτιο του 2021 και μάλιστα 4 μόλις ώρες πριν την ψήφισή της, στερώντας από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) τη δυνατότητα να γνωστοποιεί στους πολίτες την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους από την ΕΥΠ, αν ο λόγος της παρακολούθησής τους αφορά στην εθνική ασφάλεια.

*** Κι ας έκανε, τάχα μου, ο Κυριάκος ότι κόπτεται για το ζήτημα. 48 ώρες χρειάστηκε να περάσουν – και μετά από επιστολές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – μέχρι να πάρει τηλέφωνο τον Τασούλα και να του ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τη διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

*** Ενδεικτικό του βάρους που δίνει η κυβέρνηση στο θέμα είναι και το γεγονός ότι την επόμενη μέρα η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη φιλοξενήθηκε μόνο σε 2 εφημερίδες, από τις συνολικά 10, ως πρώτο θέμα. Θα μου πεις, μα καλά ελέγχει το Μαξίμου τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων; Όχι βρε, τα ελέγχει η κυρά Βασιλική του φούρνου.

*** Τίποτα δεν θα βγει. Με κλειστές πόρτες θα συνεδριάσει η Επιτροπή, της οποίας τα μέλη δεσμεύονται για τα όσα θα ακουστούν εκεί μέσα, όπως αναφέρει ο Κανονισμός της Βουλής. Θα γίνει όπως και στην περίπτωση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Θα περάσουν οι μέρες, οι εβδομάδες, το καλοκαίρι, οι μήνες και το θέμα θα ξεχαστεί.

*** «Τα τηλέφωνα τα παρακολουθούν πολλοί για διάφορους λόγους, να προσέχετε» είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Δεν καταλαβαίνω γιατί εκνευρίζεστε. Και στη Χούντα αυτό συνέβαινε.

*** Σεβασμό στους πυροσβέστες ζήτησε ο αγανακτισμένος, όπως δήλωσε, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας ως «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» αυτούς που λένε ότι πολλές φωτιές σβήνουν μόνες τους.

Ο πρωθυπουργός της ξαπλώστρας, ο πρωθυπουργός των τριημέρων, ο πρωθυπουργός των διακοπών, ο πρωθυπουργός της ανεμελιάς θα κάνει κριτική σε αυτούς που καίγονται οι περιουσίες τους που αν δεν είναι αυτοί, είναι οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους, οι γείτονές τους.

Αυτοί τα λένε, αυτοί που είναι εκεί, στις περιοχές που καίγονται. Τα λένε στα κανάλια και οι ρεπόρτερ ψάχνουν εναγωνίως τρόπους να τους κόψουν, όπως έκαναν πρόσφατα στον πατέρα της Κατερίνας Στεφανίδη.

*** Θα κουνήσει και το δάχτυλο κιόλας. Έχει καεί το σύμπαν. Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται η ανεπάρκειά τους και θα κουνήσει και το δάχτυλο κιόλας. Ναι, είστε ανίκανοι, όχι για να διαχειριστείτε μια φωτιά, αλλά για να διαχειριστείτε μια καντίνα στον Αρμενιστή της Ικαρίας. Δεν κάνετε για τίποτα.

*** Μετά από 15 μέρες αφωνίας ο Μάκης Βορίδης μίλησε επιτέλους για την τιμητική πολιτογράφηση του Γιασάμ Αγιαβέφε. Τι είπε; Εν ολίγοις ότι έχει χοντρό πορτοφόλι και ότι αφού έχει κάνει δωρεές στην Εκκλησία και στην Αστυνομία, τότε, ναι, δικαίως πολιτογραφήθηκε Έλληνας. Πόρτες και σύνορα σηκώνουν μόνο στους φτωχάλες πρόσφυγες που έρχονται εδώ και βρωμίζουν τον καθαρό, ελληνικό αέρα μας.

Τα είπε τσεκουράτα, δεν μπορώ να πω…

*** Ο Κορκονέας έξω, οι δολοφόνοι του Ζακ έξω, ο Λιγνάδης έξω, ο Φλιππίδης έξω, οι νεοναζί έξω. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης όχι. Τον καταδικάζουν σε θάνατο επειδή λήστεψε μια τράπεζα και κυρίως επειδή είναι αναρχικός. Ενώ πληρούνται οι όροι για να αποφυλακιστεί, συνειδητά και ευθαρσώς λένε «όχι» μόνο και μόνο για τις ιδέες του.
Η δικαιοσύνη είναι σάπια. Τελεία και παύλα.

*** Ξεπερνώντας τα κλισέ ότι η δικαιοσύνη δεν ελέγχεται, πιστεύουν κάποιοι στο Μαξίμου ότι με αυτή την εκδικητική στάση και την πιθανή δολοφονία του συσπειρώνουν την κομματική τους δεξαμενή, τους νοικοκυραίους κυρ-παντελήδες, τους Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια; Και έτσι να είναι, η ζυγαριά θα δείξει από την άλλη. Θα το δείτε…

*** Ψηφίστηκε και το νομοσχέδιο για τη δικαστική αστυνομία. Άρα έχουμε κανονική αστυνομία, πανεπιστημιακή αστυνομία, δικαστική αστυνομία, δημοτική αστυνομία… Ξέχασα καμία;

*** Τελικά δεν βρέθηκε ο αστυνομικός που απάντησε «άντε γ…σου» στον Γιάνη Βαρουφάκη όταν του είπε «μην ρίχνετε άλλο (σ.σ. χημικά), να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι» και στη συνέχεια «άλλος ένας λόγος να σε γ… ω αρχ..ι» όταν του ανέφερε τη βουλευτική ιδιότητα του.

Έψαξαν, έψαξαν αλλά δυστυχώς δεν τον βρήκαν. Ήθελαν πολύ να τον βρουν, αλλά αυτό τελικά δεν κατέστη δυνατόν. Έτσι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Τι να κάνεις, να κάτσεις να μαλώσεις;

*** Εκ παραδρομής μωρέ ο φουκαράς ο Πορτοσάλτε είπε ότι η αποφυλάκιση Λιγνάδη συνδέεται με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Δεν το είχε ξανακάνει ο έρμος και γι’ αυτό ανακάλεσε, θυμίζοντας μάλιστα στους τηλεθεατές και την ημερομηνία που το είπε και όχι γιατί δέχθηκε κάποιο εξώδικο από τον πρώην υπουργό που τον υποχρέωνε να πει αυτά που είπε, μεταξύ των οποίων και την ημερομηνία. Δεν είναι απ’ αυτούς ο Άρης. Τον πιστεύουμε ότι όντως έκανε λάθος και δεν ήξερε ότι η αποφυλάκιση Λιγνάδη δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Άρη, να ξέρεις, σε στηρίζουμε.

*** Τι εννοείτε ότι οι κανονικοί δημοσιογράφοι είναι πλέον μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού; Να μία κανονική δημοσιογράφος. Μην κοιτάτε που περιφέρεται χρόνια τώρα σε κάτι απίθανα περιφερειακά κανάλια. Δεν λέει τίποτα αυτό. Τα λέει ωραία και δεν διστάζει να κριτικάρει ακόμα και τη ΝΔ, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο πατέρας της ήταν βουλευτής του κόμματος. Γι’ αυτό και την καλούν μέρα παρά μέρα στον ΣΚΑΪ που φημίζεται για την πολυφωνία του.

*** Θέση 108; Και 208 μην σου πω. Λίγο πάνω από τη Βόρεια Κορέα…

*** Κλείνω με επική ατάκα Κουτσούμπα για τις ανεμογεννήτριες που δεν βάζουν στη Μύκονο, επειδή μάλλον δεν είναι πλέον το νησί των ανέμων. Τον αγαπώ…

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter