Ο Βενιζέλος και το «καρφί» για την εθνική ασφάλεια στο σκάνδαλο υποκλοπών του ωτακουστή

Ο Βενιζέλος και το «καρφί» για την εθνική ασφάλεια στο σκάνδαλο υποκλοπών του ωτακουστή

Σαφέστατες ήταν οι υπόνοιες του Ευάγγελου Βενιζέλου για την Εθνική Ασφάλεια που ναρκοθετείται από τις υποκλοπές και το σκάνδαλο που έχει στο επίκεντρό του τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Μεταξύ άλλων ο συνταγματολόγος και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων υπό τα νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν μετά τις αποδείξεις από την ΑΔΑΕ των παρακολουθήσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπογράμμισε ότι στη σκιά των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές υπάρχει ζήτημα κράτους δικαίου και σεβασμού του Συντάγματος.

Είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα δυστυχώς ο έλεγχος της ΑΔΑΕ επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων τη μακρά παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας, ηγετικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τεταγμένων στην υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας! Προκύπτει συνεπώς μείζον ζήτημα αφενός εθνικής ασφάλειας, αφετέρου λειτουργίας του κράτους δικαίου και σεβασμού του Συντάγματος», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Το ζήτημα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, του κύρους της και του απορρήτου των επικοινωνιών της που είναι ουσιαστικά στρατιωτικές επικοινωνίες απαιτεί να διαμορφώσει άμεσα μια εύλογη τεκμηριωμένη απάντηση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να ενημερώσει αξιόπιστα τουλάχιστον τους αρχηγούς των κομμάτων».

«Προφανώς όχι μία εισαγγελέας εγκατεστημένη στην ΕΥΠ. Δέχομαι ότι γνωρίζει καλύτερα από τους αρχηγούς των επιτελείων ο εκάστοτε πρωθυπουργός, αλλά όταν ο πρωθυπουργός δηλώνει άγνοια και καταγγέλλει “εκτός πλαισίου” λειτουργία της ΕΥΠ και της εισαγγελέως, θα πρέπει να πούμε κάτι εμείς ως πολίτες, ως νομικοί, ως καθηγητές του Δικαίου. Τι πρέπει να πω εγώ ως πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών και ως πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δηλαδή ως κατεξοχήν χειριστής ζητημάτων εθνικής ασφάλειας;» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε περισσότερα: Νέα «πυρά» Βενιζέλου κατά Μητσοτάκη – Μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας και κράτους δικαίου οι υποκλοπές

Ο Αλιβιζάτος δείχνει παραίτηση Μητσοτάκη όσο ο Βενιζέλος αδειάζει τους αντιΣΥΡΙΖΑ ακροκεντρώους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter