Νέα «πυρά» Βενιζέλου κατά Μητσοτάκη – Μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας και κράτους δικαίου οι υποκλοπές

Νέα «πυρά» Βενιζέλου κατά Μητσοτάκη – Μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας και κράτους δικαίου οι υποκλοπές

Μια ακόμη ηχηρή παρέμβαση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών επιφύλασσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο της συζήτησης «Μένουμε Ευρώπη» και εν μέσω της συζήτησης πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Μεταξύ άλλων ο συνταγματολόγος και πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κάλεσε προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων υπό τα νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν μετά τις αποδείξεις από την ΑΔΑΕ των παρακολουθήσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπογράμμισε ότι στη σκιά των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές υπάρχει ζήτημα κράτους δικαίου και σεβασμού του Συντάγματος.

«Τώρα δυστυχώς ο έλεγχος της ΑΔΑΕ επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων τη μακρά παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας, ηγετικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τεταγμένων στην υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας! Προκύπτει συνεπώς μείζον ζήτημα αφενός εθνικής ασφάλειας, αφετέρου λειτουργίας του κράτους δικαίου και σεβασμού του Συντάγματος», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Το ζήτημα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, του κύρους της και του απορρήτου των επικοινωνιών της που είναι ουσιαστικά στρατιωτικές επικοινωνίες απαιτεί να διαμορφώσει άμεσα μια εύλογη τεκμηριωμένη απάντηση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να ενημερώσει αξιόπιστα τουλάχιστον τους αρχηγούς των κομμάτων».

Προηγουμένως δεν δίστασε να επικρίνει ακόμη μια φορά τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, αναφέροντας: ««Η 1/2023 Γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του ΑΠ, όπως είχα την ευκαιρία να αναλύσω, χορηγήθηκε κάθ´υπέρβαση της γνωμοδοτικής αρμοδιότητας του Εισαγγελέα του ΑΠ και, όπως κατέστη αντιληπτό, δεν μπορούσε να στερήσει την ΑΔΑΕ από τις ελεγκτικές της αρμοδιότητες. Επεσήμανε απλώς ότι ενημέρωση των θιγόμενων μπορεί πλέον να γίνει από την τριμελή επιτροπή».»

Επιπλέον, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπερασπίστηκε το έργο του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, τονίζοντας: «Ο Πρόεδρος της Α.Δ.Α.Ε. ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Πρόκειται για ρητή και προσωπική αρμοδιότητα του Προέδρου της ΑΔΑΕ, η παράλειψη άσκησης της οποίας θα συνιστούσε παράβαση καθήκοντος».

Διαβάστε επίσης:

Καταπέλτης ο Βενιζέλος κατά της γνωμοδότησης Ντογιάκου σχετικά με την ΑΔΑΕ

Βενιζέλος: «Πυρά» κατά Μητσοτάκη για τις υποκλοπές – Συντριπτικές οι επιπτώσεις από την υπόθεση Καϊλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter