Ο Χ. Δούκας ακύρωσε τη συναυλία του δήμου Αθηναίων με την πρεσβεία του Ισραήλ – Την είχε προγραμματίσει ο Μπακογιάννης

Ο Χ. Δούκας ακύρωσε τη συναυλία του δήμου Αθηναίων με την πρεσβεία του Ισραήλ – Την είχε προγραμματίσει ο Μπακογιάννης

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων η απόφαση του τέως δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, να πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου πασχαλινή συναυλία σε συνεργασία με την ισραηλινή πρεσβεία, η εκδήλωση ακυρώθηκε με πρωτοβουλία του νέου δημάρχου της πόλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, ο Χάρης Δούκας εισηγήθηκε την αναβολή της συναυλίας του δήμου Αθήνας με την πρεσβεία του Ισραήλ, που ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα).

Η ανακοίνωση αναφέρει πως ο δήμαρχος Αθηναίων επικαλέστηκε  «λόγους ασφαλείας», ενώ για την απόφασή του συνεκτιμήθηκαν η απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Μουσικών του Δήμου και οι ανησυχίες που διατυπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δημάρχου Αθήνας για την ακύρωση της συναυλίας με την πρεσβεία του Ισραήλ:

Την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 29 Απριλίου συναυλίας των μουσικών συνόλων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο θέατρο Ολύμπια, εισηγείται ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας στο Δ.Σ. του Οργανισμού.

Η διοργάνωση της συναυλίας είχε αποφασιστεί τον Μάιο του 2023 από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ και είχε τεθεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ.

Συνεκτιμώντας τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Μουσικών του Δήμου («σε περίπτωση τέλεσης της συναυλίας, οι συνθήκες ίσως δεν θα είναι ασφαλείς τόσο για τους συντελεστές, όσο και για το κοινό») και τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου, κρίνεται ότι η συναυλία των μουσικών συνόλων του ΟΠΑΝΔA πρέπει να αναβληθεί για λόγους ασφαλείας.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος με ανακοίνωση του εκφράζει τον αποτροπιασμό του ενάντια στη γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα επισημαίνοντας πως «την ώρα που οι νεκροί άμαχοι έχουν ξεπεράσει τις 30000 στη Γάζα, δε μπορούμε  εμείς  να παίζουμε μουσική σε αξιωματούχους του Ισραήλ».

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου:

Όχι στο ξέπλυμα των Ισραηλινών εγκλημάτων

Πριν λίγες μέρες συνάδελφοι μουσικοί μας ενημέρωσαν πώς ο Δήμος Αθήνας διοργανώνει τη Μ. Δευτέρα, πασχαλινή συναυλία υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ!

Μάλιστα την πληροφορία για το ποιος είναι ο διοργανωτής, οι συντελεστές της συναυλίας την αγνοούσαν.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα συζητήθηκε και η Δημοτική Αρχή δήλωσε πως η συγκεκριμένη συναυλία ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου, χωρίς να δεσμεύεται για την ακύρωση της.

Άμεσα έγινε ενημέρωση εκ μέρους του Συλλόγου μας στους μουσικούς των Συνόλων του Δήμου και εκφράστηκε η αντίθεση στην προσπάθεια της Ισραηλινής Πρεσβείας να εργαλειοποιήσει την Τέχνη μας, στην κατεύθυνση ξεπλύματος των αποτρόπαιων εγκλημάτων του Κράτους του Ισραήλ.

Δικαίως οι συνάδελφοι προβληματίζονται και ανησυχούν.

Είμαστε με τους λαούς και τα δικαιώματά τους. Δεν είμαστε με τους εγκληματίες, το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, τη συμμετοχή της δικής μας χώρας, την αποστολή φαντάρων 3500 χλμ εκτός συνόρων για τα “εθνικά συμφέροντα”.

Τις μέρες που η κατακραυγή στη Χώρα μας και διεθνώς ενάντια στα εγκλήματα του Ισραήλ έχει φουντώσει, την ώρα που οι νεκροί άμαχοι έχουν ξεπεράσει τις 30000 στη Γάζα, δε μπορούμε  εμείς  να παίζουμε μουσική σε αξιωματούχους του Ισραήλ.

Φαίνεται ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση χρησιμοποίησης της Τέχνης για να ξεπλυθούν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Τις προηγούμενες ημέρες η Χορωδία του Αμερικανικού Στρατού είχε προγραμματισμένες εμφανίσεις στην Καβάλα και στη Λάρισα σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές των Πόλεων. Πήραν την απάντηση που έπρεπε από το λαό των περιοχών αυτών.

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου για παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου: «Εστάλη λάθος μήνυμα»


Βορίδης και Κουτνατζής αντικαθιστούν Παπασταύρου και Μπρατάκο που παραιτήθηκαν μετά τον σάλο


Κασσελάκης: «Ο Καραμανλής έλεγε ψέματα πως δεν είχε ενδείξεις» για πιθανή σιδηροδρομική τραγωδία (Video)


Κασσελάκης στην «La Stampa»: Θα σαρώσω την άρχουσα τάξη ενός συστήματος διαπλεκόμενου με συμφέροντα


Μαξίμου για παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου: «Εστάλη λάθος μήνυμα»


Κύρτσος: «Διπλωματικό φιάσκο» να ακυρώνεται ο Μητσοτάκης αλλά να πηγαίνει ο Ερντογάν στον Λευκό Οίκο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter