Μαξίμου για παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου: «Εστάλη λάθος μήνυμα»

Μαξίμου για παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου: «Εστάλη λάθος μήνυμα»

Με εμφανή αμηχανία αντιμετώπισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις ερωτήσεις σχετικά με τις παραιτήσεις-αποπομπές των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου, μετά τα ρεπορτάζ, για συνάντηση με τον εκδότη και επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης, «νομίζω ότι έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα. Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε και με τη στάση του και με την ομιλία του και με τις κινήσεις που έχουν γίνει. Είναι σαφής η απάντηση, ότι δεν υπήρχε γνώση του πρωθυπουργού. Αυτό προκύπτει και από τη συνολική στάση της κυβέρνησης. Δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτό το γεγονός. Να απαντάμε κάθε φορά που υπάρχει αιτίαση».

Θυσιάστηκαν οι έμπιστοι για τη διάσωση του Μητσοτάκη

Παράλληλα, συμπλήρωσε σε συνεχείς ερωτήσεις, ότι «εστάλη λάθος μήνυμα σε μία περίοδο, όπου η κυβέρνηση είχε σαφή θέση, γύρω από ένα ζήτημα υποτιθέμενης μονταζιέρας, που δημιουργούσε ψευδείς εντυπώσεις, γύρω από ένα τόσο τραγικό θέμα».

Μάλιστα, σε διευκρίνιση του Documentonews ότι κύκλοι του επιχειρηματία υποστηρίζουν πως οι στενοί συνεργάτες Μητσοτάκη πήγαν στη συνάντηση, ως «αγγελιοφόροι του πρωθυπουργού», ο Παύλος Μαρινάκης απέφυγε για άλλη μία φορά να δώσει σαφείς απαντήσεις, λέγοντας ότι «έχουμε απαντήσει αναλυτικά και πριν από λίγα λεπτά. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προβάλλουμε ξανά την ίδια επιχειρηματολογία».

Είναι σαφές για άλλη μία φορά, ότι οι κ. Μπρατάκος και Παπασταύρου «θυσιάστηκαν», ώστε να διασωθεί η επικοινωνιακή εικόνα του πρωθυπουργού. Την στιγμή που ο Μητσοτάκης κατηγορούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους, ως «φερέφωνα οικονομικών συμφερόντων», οι πιο στενοί του συνεργάτες πήγαιναν σε συναντήσεις, με τον εκδότη της εφημερίδας, που έβγαλε το δημοσίευμα για την παραποίηση συνομιλιών στην υπόθεση των Τεμπών.

Μάλιστα, ενώ στη αρχή μιλούσαν για «φιλική» και κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση, ο Μητσοτάκης βλέποντας ότι ήταν βαριά εκτεθειμένος, τους οδήγησε σε έξοδο από το Μαξίμου, για να διασωθεί ο ίδιος. Όλα αυτά λίγες ώρες πριν μιλήσει στην Βουλή, στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας.

Διαβάστε επίσης:

Κουτνατζής: Ο αντικαταστάτης Μπρατάκου και οι καταγγελίες για την εκλογή του ως επίκουρος καθηγητής στο ΔΠΘ

Βορίδης και Κουτνατζής αντικαθιστούν Παπασταύρου και Μπρατάκο που παραιτήθηκαν μετά τον σάλο

Όμηρος του alter ego του ο Μητσοτάκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter