Ο Χριστοφοράκος καλύπτει Σημίτη για Siemens

Ο Χριστοφοράκος καλύπτει Σημίτη για Siemens

Με αφορμή πάντως τις σημερινές αποκαλύψεις της Αικατερίνης Τσακάλου, οι συνήγοροι του Μιχ. Χριστοφοράκου, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι:

«Οι αναφορές της Αικατερίνης Τσακάλου στη σημερινή συμπληρωματική της κατάθεση, ενώπιον του Δικαστηρίου για την υπόθεση της “SIEMENS”, σχετικώς, με κατ΄ιδίαν, συναντήσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου, με τον πρώην Υπουργό, Αναστάσιο Μαντέλη και τον πρώην Πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Σημίτη, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Τι είπε η Αικατερίνη Τσακάλου:

Η γραμματέας του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της Siemens, Αικατερίνη Τσακάλου, προσκόμισε στο δικαστήριο τα επαγγελματικά της ημερολόγια για τα έτη 1997 και 1998, τα οποία ουδέποτε είχαν έρθει ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς η μάρτυρας δεν τα είχε βρει νωρίτερα. Έτσι η κ. Τσακάλου, που κατόπιν παρότρυνσης της Έδρας έψαξε και βρήκε τα δύο ημερολόγια επανήλθε σήμερα στο δικαστήριο στο οποίο παρέδωσε τα δύο στοιχεία.

Η κ. Τσακάλου είπε πως ο τότε πρωθυπουργός (σ.σ. Κώστας Σημίτης) ενόσω υλοποιούνταν η σύμβαση “8002” για την ψηφιοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ είχε συναντηθεί με τον κ. Χριστοφοράκο τουλάχιστον έξι φορές μέσα στο 1997 στο Μαξίμου και περίπου οκτώ φορές το επόμενο έτος.

Στο ημερολόγιο της κ. Τσακάλου έχουν καταγραφεί επίσης, σύμφωνα με την μάρτυρα, συναντήσεις και άλλων υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον τότε προϊστάμενο της, όπως αυτές με τον νυν κατηγορούμενο Θόδωρο Τσουκάτο αλλά και με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου.

Η κ. Τσακάλου διευκρίνισε στο δικαστήριο ότι οι περισσότερες από τις συναντήσεις του κ. Χριστοφοράκου με τον πρώην πρωθυπουργό έλαβαν χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρώην προϊστάμενός της -σύμφωνα με τη μάρτυρα- συναντούσε όχι μόνο τον κ. Σημίτη αλλά και την γραμματέα του τότε πρωθυπουργού κ. Κωστοπούλου. Ανέφερε μάλιστα πως και η ίδια είχε πάει πολλές φορές στο Μαξίμου και είχε συναντήσει την γραμματέα του κ. Σημίτη στο πλαίσιο των καθηκόντων της και σύμφωνα με τις εντολές του κ. Χριστοφοράκου “για δημιουργία καλών σχέσεων”.

Περισσότερα ΕΔΩ

Μυστικά & Documento

03/07/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter