Ο Χρυσοχοΐδης κάνει ότι δεν… βλέπει την Κολομβία των Βαλκανίων – Τι είπε για Ινδαρέ και Πανεπιστημιακή Αστυνομία (Video)

Ο Χρυσοχοΐδης κάνει ότι δεν… βλέπει την Κολομβία των Βαλκανίων – Τι είπε για Ινδαρέ και Πανεπιστημιακή Αστυνομία (Video)

Απόπειρα υποβάθμισης από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όσον αφορά τα περιστατικά εγκληματικότητας όπως τα δεκάδες «ξεκαθαρίσματα» μελών Greek Mafia με εκτελέσεις ακόμη και υπό το φως της ημέρας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Mega, όπου μεταξύ άλλων διαπίστωσε ότι «δεν υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας», αλλά της «παραβατικότητας συνολικά» καθώς κατά τα λεγόμενά του «η βαριά εγκληματικότητα έχει μειωθεί».

Βέβαια, στη συνέχεια δεν απέφυγε να ομολογήσει τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η δράση του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο ο υπουργός αναγνώρισε ότι… υπάρχει. «Υπάρχει το οργανωμένο έγκλημα. Υπάρχει μια γενικότερη εκτίμηση ότι έχουμε γίνει Κολομβία. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η αστυνομία εξάρθρωσε κάποιες συμμορίες που έκαναν δολοφονίες στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος. Υπάρχει η ενδοοικογενειακή βία, οι γυναικοκτονίες, οι ανήλικοι», δήλωσε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα».

Μάλιστα, ανέφερε μεν ότι επιχειρείται αναβίωση της τρομοκρατίας. «Τώρα επιχειρείται αναβίωση του φαινόμενου. Πιθανόν, επειδή τώρα μπόρεσαν κάποιοι να είναι επιχειρησιακά έτοιμοι να εμφανιστούν, μπορεί να θεωρούν πως τώρα μπορούν να δρουν άφοβα, να έχουν αυτή την αυταπάτη. Το ζητούμενο είναι ένα: Η σύλληψη, η παραπομπή στη Δικαιοσύνη και η δίκη. Στο τέλος όλοι αυτοί καταλήγουν στη φυλακή. Όλα είναι πιθανά. Και μια κλιμάκωση. Γι αυτό χρειάζεται σοβαρή δουλειά και διείσδυση».

Παράλληλα, ο ίδιος δεν δίστασε να αναδείξει ότι… λείπουν αστυνομικοί από την Αττική, επικαλούμενος «μεγάλες ανάγκες». «Σε γενικές γραμμές υπάρχουν, θα έλεγα, σε επάρκεια. Αυτό που λείπει, ειδικά στην Αττική, είναι το προσωπικό. Στην επαρχία που η εγκληματικότητα είναι λιγότερη έχουμε επάρκεια. Πρέπει να δούμε πως αυτή την ασυμμετρία θα τη φέρουμε σε ένα καλό επίπεδο», υπογράμμισε.

Για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η «Πανεπιστημιακή Αστυνομία υπάρχει, δεν καταργήθηκε», καθώς κατά τα λεγόμενά του «είχαμε ανάγκη από ένα Σώμα για να ασκεί ήπια αστυνόμευσης αλλά περιστατικά βίας δεν μπορεί να διαχειριστεί».

Όσο για την υπόθεση Ινδαρέ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τη χαρακτήρισε «ατυχής», επιρρίπτοντας την ευθύνη στους αστυνομικούς που την οργάνωσαν. «Οι άνθρωποι αθωώθηκαν αλλά αθωώθηκαν και οι αστυνομικοί σε ό,τι αφορά την άσκηση βίας. Αν είχαν καταδικαστεί να έλεγα πως έγινε κάποιο λάθος. Αλλά εδώ πέρα η υπόθεση αυτή, που πήρε τόσο μεγάλη διάσταση, ήταν μια κακή επιχείρηση, εξαρχής υπονομευμένη από τους αστυνομικούς που την οργάνωσαν. Ήταν μια ατυχής επιχείρηση. Δεν έπρεπε να γίνει. Δε θέλω να μπούμε στην ουσία. Ήταν μια επιχείρηση που ήταν ατυχής από την αρχή μέχρι το τέλος επειδή, επαναλαμβάνω, είχε υπονομευθεί από τους ίδιους τους ανθρώπους που την οργάνωσαν. Τους αστυνομικούς».

Διαβάστε επίσης: Greek Mafia: Νέα επιβεβαίωση του Documento για τα κινητά που αποκάλυπταν σχέσεις με την ΕΛΑΣ αλλά δεν ελέγχθηκαν

Greek Mafia: Εκρηκτικά, χειροβομβίδα και όπλα στο οπλοστάσιο των 4 συλληφθέντων

Η Greek Mafia στο ολλανδικό «Trouw» – Τι αναφέρει ο Κ. Βαξεβάνης για τον «πόλεμο της νύχτας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter