Θεοδωρικάκος: Η ΝΔ δεν θέλει το όνομα «Μακεδονία»

Θεοδωρικάκος: Η ΝΔ δεν θέλει το όνομα «Μακεδονία»

Την απόλυτη προσχώρηση Μητσοτάκη στο μέτωπο Σαμαρά και το «όχι» του 1992 για το όνομα των Σκοπίων επισφράγισε νωρίτερα ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας του κόμματος Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοινώνοντας απερίφραστα: «Να σας το πω ξεκάθαρα , εμείς δεν θέλουμε το όνομα «”Μακεδονία” μέσα στο όνομα του γειτονικού κράτους των Σκοπίων».

Με τη συνέντευξή του στο real fm, το πρωί, ο εξ΄ απορρήτων σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη, Τ. Θεοδωρικάκος όχι μόνο ξεθόλωσε τα νερά για όσους δεν μπορούσαν να εννοήσουν τι σημαίνει η έκφραση «το ελάχιστο που μπορούμε να επιτύχουμε είναι η γραμμή του Βουκουρεστίου», αλλά κυρίως παρείχε στον Αντώνη Σαμαρά την πολιτική δικαίωση, που πλέον της 20ετίας διεκδικούσε, για την επιλογή του να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο όνομα των Σκοπίων.

Επεξηγώντας τη θέση της ΝΔ , ο κ. Θεοδωρικάκος συμπλήρωσε: «Εμείς θέλουμε το μέγιστο. Τι μπορεί να πετύχει κανείς από τη διαπραγμάτευση, θα πρέπει να το δει. Το τι μπορεί να καταφέρει να κάνει κανείς με μία διαπραγμάτευση θα πρέπει να το προσπαθήσει. Γιατί εκ των προτέρων εμείς θα κάνουμε πίσω από τη θέση τη συνολική που έχουμε και αυτό που εκφράζει το αίσθημα του ελληνικού λαού; Σύσσωμου του ελληνικού λαού, πρέπει να σας πω»…

Βέβαια, επειδή στη ΝΔ , δεν ηγεμονεύει μόνο ο Αντ. Σαμαράς αλλά και ο έτερος πρώην Πρωθυπουργός της παράταξης, Κώστας Καραμανλής , ο σύμβουλος του Προέδρου, φρόντισε να αναφερθεί ξανά στην γραμμή του Βουκουρεστίου ως την ελάχιστη επιτυχία στις δεδομένες συνθήκες. Μετά τα …αποκαλυπτήρια, ο κ. Θεοδωρικάκος, αποφάσισε να ασκήσει και κριτική στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις: « Να μου επιτρέψετε να σας πω, ότι χθες πλέον υπάρχουν δείγματα γραφής και όλα αυτά δεν είναι θεωρητικά. Δεν υπάρχει καμία αναφορά και καμία έμφαση στην ανάγκη να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων, στο οποίο περιλαμβάνεται και το όνομα. Και αυτό δεν το λέμε τυχαία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter