Οι αποκαλύψεις του Documento που οδήγησαν στην παραίτηση Διαματάρη

Οι αποκαλύψεις του Documento που οδήγησαν στην παραίτηση Διαματάρη

Σιγή ιχθύος μέχρι και τώρα για τον ακριβή λόγο παραίτησης του Αντώνη Διαματάρη. Η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο ίδιος ο τέως υφυπουργός δεν μας έχουν πει ξεκάθαρα γιατί παραιτήθηκε. Ήταν ο σάλος με το δήθεν μεταπτυχιακό από το Columbia  ή ήταν το ασυμβίβαστο το οποίο αποκάλυψε το Documento; Το τελευταίο ισχυρίζονται ρεπορτάζ φιλικών προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη ΜΜΕ.

Ανεξαρτήτως βέβαια, το Documento για ακόμη μια φορά δικαιώνεται, διότι οι αποκαλύψεις του, αν και προσπάθησαν να απαξιωθούν από τον ίδιο τον Διαματάρη αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, προκάλεσαν σάλο και σοβαρά ερωτήματα.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη: Όλες οι μπίζνες του Διαματάρη με τα πανάκριβα ακίνητα στη Νέα Υόρκη (έγγραφα)

Από τις διαφημίσεις που του έβαζαν στην εφημερίδα του οι επίδοξοι καζινάρχες στο ελληνικό, την καταπάτηση του ασυμβίβαστου, τις μπίζνες με τα ακίνητα στη Νέα Υόρκη μέχρι και το δήθεν μεταπτυχιακό από το Columbia, οι αποκαλύψεις του Documento εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον Διαματάρη και τον οδήγησαν αναγκαστικά στην παραίτηση.

Στις 27 Οκτωβρίου γράψαμε πως ο “εκλεκτός” του πρωθυπουργού όχι μόνο παρέμενε αντισυνταγματικά ως CEO στην εταιρεία National Herald που εκδίδει τον Εθνικό Κήρυκα αλλά και το ότι διαφήμιζε χωρίς ντροπή στην εφημερίδα του τούς “Μοϊκανούς’ του τζόγου.

Ο λόγος για τη Mohegan Gaming & Entertainment είναι μια εκ των διεκδικητικών της άδειας καζίνου στο Ελληνικό. Επιπλέον, σε φύλλο της αγγλόφωνης έκδοσης του Εθνικού Κήρυκα (εντός Οκτωβρίου) υπάρχει διαφημιστική καταχώρηση από τον ΕΟΤ, κάτι που σύμφωνα με τον νόμο (επιτελικό κράτος) της κυβέρνησης Μητσοτάκη εμπίπτει στο ασυμβίβαστο καθώς ο Διαματάρης παρέμενε CEO της εφημερίδας. Θα έπρεπε ήδη, σύμφωνα με το νόμο της ΝΔ, να έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις στον Διαματάρη.

Στις 24 Νοεμβρίου, κατόπιν ενδελεχούς δημοσιογραφικής έρευνας, αποκαλύψαμε στο φύλλο 158 και τη δεύτερη εταιρεία στην οποία παρέμενε αντισυνταγματικά CEO ο ομογενής εκδότης. Επρόκειτο για εταιρεία που έκανε μπίζνες με… ακίνητα. Αποκαλύψαμε και ορισμένες αγοραπωλησίες εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις 2 Δεκεμβρίου ακολούθησε ο κακός χαμός στα social media και ο τεράστιος εμπαιγμός των χρηστών του twitter. Στο στόχαστρο και πάλι η προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη. Το καινούργιο θέμα που έπεσε στο τραπέζι ήταν οι δήθεν σπουδές του Διαματάρη. Μετά τον διασυρμό που υπέστη ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση για το μεταπτυχιακό που έλεγε ότι κατείχε αλλά… δεν είχε αποκτήσει ποτέ!

Μάλιστα σ’ αυτή, δεν ζήτησε συγγνώμη. Αρκέστηκε στο “λυπάμαι”. Λυπήθηκε που κορόιδεψε με ψέματα έναν ολόκληρο λαό παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τον “άριστο” που τοποθετήθηκε υφυπουργός για τις γνώσεις του. Και όχι για τις στενές του σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη. Τσιμουδιά βέβαια για το ασυμβίβαστο.

Σήμερα, το Documentonews.gr αποκάλυψε, λίγο μετά την παραίτηση Διαματάρη, τις μπίζνες του Διαματάρη με τα πανάκριβα ακίνητα στη Νέα Υόρκη. Δημοσιεύσαμε και επίσημα έγγραφα.

Η παραίτηση του “εκλεκτού” του πρωθυπουργού δεν έγινε για το… μεταπτυχιακό που δεν έχει από το Columbia. Ούτε για την ψεύτικη αριστεία που εσκεμμένα προέβαλε.

Ο Διαματάρης, όπως αναφέρει τουλάχιστον ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, παραιτήθηκε εξαιτίας του ασυμβίβαστου. Των αποκαλύψεων δηλαδή που πρώτο έκανε το Documento. Παρέμενε αντισυνταγματικά CEO σε δυο αμερικανικές εταιρείες. Αυτή που εκδίδει τον Εθνικό Κήρυκα και την εταιρεία με τις μπίζνες στα ακίνητα. 

Τώρα αν ο κ. Διαματάρης θα βγει και θα ξεκαθαρίσει γιατί παραιτήθηκε είναι στο χέρι του.

Σίγουρα πάντως πρόκειται για μια ακόμη επιβεβαίωση και δημοσιογραφική επιτυχία για το Documento.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter