Οι dEUS επιστρέφουν για μια συναυλία στην Αθήνα

Οι dEUS επιστρέφουν για μια συναυλία στην Αθήνα

Οι αινιγματικοί Βέλγοι indie rockers θα εμφανιστούν στις 7 Ιουνίου στο Floyd.

Οι dEUS, οι indie rockers από την Αμβέρσα έρχονται στις 7 Ιουνίου στην αγαπημένη τους Ελλάδα για μια συναυλία στο Floyd live music venue στην Αθήνα για να παρουσιάσουν στους Έλληνες φίλους τους το καινούργιο υλικό από το τελευταίο άλμπουμ τους, «How To Replace It» αλλά και όλα τα γνωστά τραγούδια τους, όπως τα Sister Dew, Instant Street, Everybody’s Weird, Dream Sequence #1, μαζί με τα κλασικά standards τους, Suds & Soda, Little Arithmetics, For the Roses και Hotellounge (Be the Death of Me).

Αν και παραμένουν πιστοί σε ορισμένες κατευθυντήριες αρχές και παραδόσεις οι dEUS δεν υιοθέτησαν ούτε επιδίωξαν ποτέ να έχουν μία συγκεκριμένη ταυτότητα. Με επιρροές από καλλιτέχνες όπως οι Velvet Underground, Captain Beefheart, Tom Waits, Frank Zappa, Charles Mingus και Leonard Cohen, το στυλ τους προσδιορίζεται από μια εκλεκτική σύνθεση ροκ, πανκ, μπλουζ και τζαζ στοιχείων.

«Δεν θέλεις να επαναλαμβάνεις τον εαυτό σου, αλλά θέλεις να έχεις και να διατηρείς το δικό σου στιλ», δηλώνει ξεκάθαρα ο Tom Barman, frontman και ιδιοφυής ηγέτης των Βέλγων art-rockers. «Θέλεις να δοκιμάζεις νέα πράγματα, ό,τι αισθάνεσαι ότι είναι φρέσκο εκείνη τη στιγμή».

Έτσι συμβαίνει και με το «How To Replace It», το όγδοο στούντιο άλμπουμ τους και το πρώτο μέσα σε δέκα χρόνια. Αντικατοπτρίζει τη δημιουργική εξέλιξη της μπάντας στο πέρασμα του χρόνου. Ξεχωριστό, ιδιαίτερο, διακριτικό και εφευρετικό, μελωδικό αλλά και προκλητικά παράξενο. Μοναδικό. Και πάνω απ’ όλα, ένα γνήσια dEUS άλμπουμ. Ακόμη και ο τίτλος του – μυστηριώδης και υπαινικτικός – φαίνεται να θέλει να παραμείνει στη σκιά, στο ημίφως μιας βαθιά κρυμμένης σοφίας. Είναι μια ερώτηση ή είναι μια απάντηση; Οι dEUS δεν απαντούν αυτοί για τον ακροατή της μουσικής τους, τον αφήνουν ελεύθερο να αποφασίσει, να λύσει μόνος του το γρίφο.

Τριάντα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους με τίτλο «Worst Case Senario», που θεωρείται ένα από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ της δεκαετίας του ’90, οι dEUS παραμένουν ανεξάρτητοι, καινοτόμοι, ατελείωτα περίεργοι και δημιουργικά ανήσυχοι. Είναι οι dEUS που εξακολουθούν να εκφράζουν με το απόκοσμο και αινιγματικό τους ιδίωμα τη σύγχρονη, αταξινόμητη μουσική. «Ανυπομονούμε να παίξουμε ζωντανά αυτά τα τραγούδια», λέει ο Barman.

Οι dEUS έρχονται από μια μικρή χώρα αλλά με παράδοση στην πολιτισμική συνύπαρξη, στον πειραματισμό και στην καινοτομία. Με την καλλιτεχνική τους δύναμη και τη συνεχή ανανέωσή τους, παραμένουν αυθεντικοί και ανατρεπτικοί, στοχεύοντας και πετυχαίνοντας την καρδιά του ψυχισμού του μουσικόφιλου κοινού.

Πληροφορίες εισιτηρίων

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά άμεσα προς 30 ευρώ, ενώ στο ταμείο θα διαμορφωθεί στα 33 ευρώ. Η διάθεση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του www.more.com, τηλεφωνικά στο 211 7700 000 και σε όλα τα more spots: Nova | Public | Ευριπίδης | Viva Spot Τεχνόπολης

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter