Οι δημοσκοπήσεις, η γαλάζια «παγίδα» και η ανησυχία Μαξίμου εν όψει ευρωεκλογών

Οι δημοσκοπήσεις, η γαλάζια «παγίδα» και η ανησυχία Μαξίμου εν όψει ευρωεκλογών

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να παρουσιάζουν ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτακη έχει την απόλυτη κυριαρχία, ωστόσο… δημιουργούν και ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις το 2024, ενόψει και της κάλπης των ευρωεκλογών.

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ζήτημα της ακρίβειας φαίνεται ότι είναι το σοβαρότερο ζήτημα που ταλανίζει την κοινωνία, καθώς μεγάλη μερίδα των πολιτών, δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα.

Δείτε επίσης: Υποκρισία Μητσοτάκη στο Πέραμα: «Η ακρίβεια δαγκώνει»

Σε αυτό το πλαίσιο ο Μητσοτάκης ξέρει ότι η πολιτική του δεν καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών και για αυτό δήλωσε πριν λίγες μέρες στο Πέραμα ότι «δεν είναι όλα τέλεια στη χώρα μας. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα. Ξέρουμε ότι η ακρίβεια δαγκώνει ειδικά στο σούπερ μάρκετ αλλά πρέπει να ξέρετε ότι θα είμαστε πάνω από το πρόβλημα στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους με διαρκείς ελέγχους ώστε να μην υπάρχει καμία ανοχή στην κερδοσκοπία».

Βγήκε με το αφήγημα της ασφάλειας και οι πολίτες ζουν σε «καθεστώς ανασφάλειας»

Ταυτόχρονα, άλλο ένα ζήτημα το οποίο ιεραρχούν πολύ ψηλά οι πολίτες, είναι η ασφάλεια, σύμφωνα με την πλειονότητα των δημοσκοπήσεων.

Την στιγμή που η Νέα Δημοκρατία έθετε και προεκλογικά το ζήτημα της ασφάλειας, ως μία από τις βασικές της προτεραιότητες, η ίδια η πραγματικότητα δείχνει, ότι στην κοινωνία επικρατεί ο φόβος και η ανασφάλεια. Ενδεικτικά τις τελευταίες εβδομάδες, είχαμε τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού από ρίψη φωτοβολίδας στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη.

Συνολικά στην γενική εικόνα η κοινωνία δεν είναι ευχαριστημένη από την κυβερνητική πολιτική και για αυτό υπάρχουν έντονες συζητήσεις για το ενδεχόμενο η πολιτική δυσαρέσκεια να εκφραστεί στις ευρωεκλογές. Αυτή η συζήτηση συνδέεται και με το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σαμαράς και όξυνση των αντιθέσεων με το Μαξίμου

Ένας άλλος «πονοκέφαλος» για το Μαξίμου είναι οι συνεχείς διαφοροποιήσεις του Αντώνη Σαμαρά, από τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Σαμαράς στη Βουλή: «Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα…» (Photos)

Αυτό αποτυπώθηκε με ηχηρό τρόπο λίγες μέρες πριν ο Ερντογάν έρθει στην Αθήνα, όταν ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του τάχθηκε κατά των επιλογών του Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι με «τον πειρατή δεν συνομιλείς».

Επίσης «βροντερή» ήταν η διαφωνία του Αντώνη Σαμαρά και με την τροπολογία για τη νομιμοποίηση μεταναστών, όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε σε σύγκρουση με τα ακροδεξιά αντανακλαστικά που η ίδια καλλιέργησε.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει και το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με το οποίο ο Μητσοτάκης προσπαθεί να «φιλοτεχνήσει» ένα κεντρώο και φιλελεύθερο προφίλ.

Όμως ο φόβος του Μαξίμου δεν εξαντλείται μόνο στις τοποθετήσεις του πρώην πρωθυπουργού, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι οι απόψεις του Σαμαρά έχουν έρεισμα και σε αρκετούς βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Οι αντιθέσεις και ο φόβος της «χαλαρής ψήφου»

Η κοινωνική δυσαρέσκεια που αποτυπώνεται στην πλειονότητα των δημοσκοπήσεων, σε συνδυασμό με τις έντονες αντιθέσεις που εκφράζονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με «πρωταγωνιστή» τον Αντώνη Σαμαρά, δημιουργούν «ανησυχία» στο Μαξίμου. Διότι, εάν μπει στο συζήτηση και η «χαλαρή ψήφος» που εκφράζεται κυρίως στις ευρωεκλογές, τότε η φθορά της κυβέρνηση μπορεί να είναι μετρήσιμη.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Το Politico απένειμε «βραβείο κατασκοπείας» στον Μητσοτάκη για το 2023

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ψήφισμα κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου – Ανεπαρκής η αντίδραση της ΕΕ

Predator-Gate: Στο στάδιο των πειθαρχικών διώξεων η ΕΔΕ στο ΥΠΕΞ για τις εξαγωγές

Δεν ήταν μυθεύματα, ήταν η αποκάλυψη των υποκλοπών

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του Documento, «Τα Νέα» επιβεβαιώνουν το ενιαίο κέντρο ΕΥΠ και Predator

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης μετά τις νέες αποκαλύψεις του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter