Οι ελλείψεις τροφίμων πλήττουν τη Βρετανία περισσότερο από χώρες της ΕΕ

Οι ελλείψεις τροφίμων πλήττουν τη Βρετανία περισσότερο από χώρες της ΕΕ

Έρευνα δείχνει ότι οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν ελλείψεις από εκείνους στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία. Οι Βρετανοί έχουν πολλές φορές περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν ελλείψεις τροφίμων και καυσίμων από τους ανθρώπους σε κράτη-μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov.

Τα παγκόσμια προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκλήθηκαν από την πανδημία έχουν διαταράξει το διεθνές εμπορικό δίκτυο από το καλοκαίρι, με τις εκκρεμότητες των μεταφορών να συνδυάζονται με τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού για να δημιουργήσουν ελλείψεις σε διάφορα αγαθά σε όλο τον κόσμο.

Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι οι ελλείψεις είναι μέρος ενός παγκόσμιου μοτίβου και δεν είναι χειρότερες στο Ηνωμένο Βασίλειο από ό,τι αλλού, αν και εμπειρογνώμονες στα logistics και άλλοι επαγγελματίες – ιδιαίτερα στον τομέα των τροφίμων – έχουν πει ότι τα προβλήματα ενισχύονται στη Βρετανία από την έλλειψη εργαζομένων από την Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών, από το Brexit κι έπειτα.

Η έρευνα της YouGov έδειξε ότι οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν πολλές φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν βιώσει ή να γνωρίζουν άτομα που έχουν βιώσει ελλείψεις τροφίμων και καυσίμων σε σχέση με πολίτες στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σουηδία και τη Δανία και κάπως πιο πιθανό να τα έχουν βιώσει από εκείνους στις ΗΠΑ.

Στην ερώτηση εάν είχαν προσωπικά βιώσει κάποια έλλειψη τροφίμων τις τελευταίες εβδομάδες στις αρχές Δεκεμβρίου, το 56% των ερωτηθέντων στο Ηνωμένο Βασίλειο απάντησε ναι, ενώ το 9% είπε ότι δεν είχε προσωπικά εμπειρία, αλλά γνώριζε άτομα που είχαν.

Τα αντίστοιχα ποσοστά στις ΗΠΑ ήταν 49% και 10%, αλλά στην ηπειρωτική Ευρώπη, το ποσοστό των ανθρώπων που δήλωσαν ότι είχαν επηρεαστεί προσωπικά ήταν μεταξύ τριών και εννέα φορών χαμηλότερο: 18% στη Γερμανία, 16% στη Γαλλία, 12% σε Σουηδία, 8% στη Δανία, 7% στην Ιταλία.

Το ποσοστό που έλεγε ότι γνώριζε ανθρώπους που είχαν βιώσει ελλείψεις τροφίμων κυμαινόταν από 13% στη Γαλλία έως 8% στη Δανία και την Ιταλία – όπου το 58% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν γνώριζε καν ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας είχαν οδηγήσει σε ελλείψεις τροφίμων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν επίσης η μόνη χώρα όπου σημαντικός αριθμός ανθρώπων δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν ελλείψεις καυσίμων τις τελευταίες εβδομάδες, από την κρίση του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου. Ένας στους τρεις Βρετανούς (33%) δήλωσε ότι είχε προσωπικά βιώσει μια πρόσφατη έλλειψη καυσίμων, σε σύγκριση με όχι περισσότερο από 10% σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Μόνο το 8% των Γερμανών ερωτηθέντων, το 7% των ερωτηθέντων στη Γαλλία και το 5% των ερωτηθέντων στην Ιταλία δήλωσαν ότι είχαν προσωπικά βιώσει έλλειψη καυσίμων, με το 37%, το 38% και το 53% αντίστοιχα να δηλώνουν ότι δεν είχαν καν ακούσει για το θέμα – σε σύγκριση με μόλις το 11% των ερωτηθέντων στη Βρετανία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter