Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την άρση προστασίας των πατεντών στα εμβόλια, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τον χλευασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιανουάριο του 2021 στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την άρση της πατέντας στα εμβόλια ως «αστεία επιχειρήματα» και «αστεία πυροτεχνήματα», περάσαμε και στην καταψήφιση της πρότασης από τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από 8 ημέρες οι 7 ευρωβουλευτές της κυβέρνησης καταψήφισαν  την πρόταση της Αριστεράς για την άρση προστασίας των πατεντών.

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Μητσοτάκης χλεύαζε και απαξίωνε την πρόταση Τσίπρα για την άρση της πατέντας για τα εμβόλια (Video)

Όπως αναφέρει και σε ανάρτησή του στο Twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, «οι συγκεκριμένοι ευρωβουλευτές «αυτονομήθηκαν, άκουσαν τον κ. Μητσοτάκη, ή απλά νοσταλγούν τον κ.Τραμπ; Η αριστεία ως τελευταία οπισθοφυλακή του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη».

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε με tweet στην πρόταση για άρση του καθεστώτος προστασίας των πατεντών, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ινδία.

Αναλυτικά η ανάρτησή του: