Οι πολλαπλές γραμμές συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών και το σημείο βρασμού του Μητσοτάκη

Οι πολλαπλές γραμμές συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών και το σημείο βρασμού του Μητσοτάκη

Μία αποκαλυπτική πρόγευση της γραμμής που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή του τοποθέτηση έδωσαν υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τις δύο πρώτες ημέρες της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, εκείνο που αποτελεί τον πρώτο και κυριότερο στόχο είναι να κρατηθεί έξω από το κάδρο των ευθυνών ο πρωθυπουργός, ο οποίος πλέον τεκμηριωμένα και με αποδείξεις είναι εκείνος που βαρύνεται με τις μεγαλύτερες ευθύνες.

Και τι δεν έχουμε ακούσει δυο μέρες τώρα στη Βουλή. Αναφορικά με τις εκκωφαντικές αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις του υπουργού Χατζηδάκη, του στρατηγού Φλώρου και άλλων από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεχώρισαν οι πολλαπλές γραμμές, με προφανή στόχο τη συσκότιση κάθε πτυχής του σκανδάλου. Οι επισυνδέσεις δεν έγιναν, ή ήταν νόμιμες, ή ήταν λάθος, ή είναι απόρρητες, ή τις έκαναν ρυπαρά δίκτυα. Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών δεν είχε δικαίωμα να διερευνήσει το σκάνδαλο, ή έπρεπε να έχει ενημερώσει πρώτα τον πρωθυπουργό και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ή είναι ενεργούμενό του, και μία σειρά άλλες παρελκυστικές ή άσχετες αναφορές.

Για να είναι όμως σίγουροι, αρκετοί εξ αυτών πάσχιζαν  να νοθεύσουν και την ίδια τη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για τα στοιχεία που κόμισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή μετά την ενημέρωσή του από την ΑΔΑΕ. Έτσι φρόντισαν να πετάξουν την… μπάλα σε όποια κερκίδα βρήκαν εύκαιρη, από τα Ειδικά Δικαστήρια, την Καλογριτσιάδα και το σκάνδαλο Novartis μέχρι το προσφυγικό και το δημοψήφισμα του 2015.

Σε συνδυασμό με τις υψηλές εντάσεις και τις συκοφαντικές επιθέσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση που συντονισμένα επιχειρούν όσα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας έλαβαν τον λόγο, κατάφεραν να εκτρέψουν πολλάκις τη συζήτηση σε ζητήματα άσχετα με τις εκκωφαντικές αποκαλύψεις, ποντάροντας και στην αρωγή των φιλοκυβερνητικών Μέσων και των δελτίων ειδήσεων για την αλλαγή ατζέντας.

Στο διά ταύτα, η «γραμμή» της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις αποκαλύψεις που σφίγγουν ασφυκτικά τον κλοιό γύρω από τον αρχηγό της θυμίζει μία ιστορία που αποδίδει ο Ζακ Ντεριντά στον Σίγκμουντ Φρόυντ, την «ιστορία της τσαγιέρας». Την ιστορία, δηλαδή, ενός άνδρα που ο γείτονάς του τον κατηγορεί πως την τσαγιέρα που του δάνεισε του την επέστρεψε σπασμένη. Ο άνδρας του απαντά με τρία διαδοχικά και άσχετα μεταξύ τους επιχειρήματα: Πως του επέστρεψε την τσαγιέρα άθικτη. Πως όταν την δανείστηκε ήταν ήδη σπασμένη. Πως δεν την είχε δανειστεί ποτέ εξ αρχής. Στόχος, κατά την απόδοση, η δικαίωση του ανδρός εάν ένα έστω επιχείρημα αποδειχθεί αληθινό.

Σε αντίθεση με την τσαγιέρα του Φρόυντ, η τσαγιέρα του Κυρ. Μητσοτάκη στοχεύει αποκλειστικά σε ένα και μόνο αποτέλεσμα: Να μείνει ο ίδιος εκτός κάδρου. Άλλωστε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τουλάχιστον έξι φορές σε διάστημα 20 λεπτών και σε ποικίλες παραλλαγές πως ο πρωθυπουργός, το Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση δεν γνώριζαν το παραμικρό για τις παρακολουθήσεις.

Κανείς δεν έχει λοιπόν αμφιβολία για τη σημερινή εμφάνιση του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή, θα εμφανιστεί με την τσαγιέρα ανά χείρας. Το ζήτημα είναι εάν θα καταλάβει ο ίδιος τη στιγμή που η θερμοκρασία του θα φτάσει σε σημείο βρασμού.

Διαβάστε επίσης:

Πογκρόμ Μητσοτάκη κατά ΑΔΑΕ- Κι άλλο μέλος της στο «στόχαστρο» του Μαξίμου

Μέλος ΑΔΑΕ στη Βουλή: Η επιστολή Ράμμου αφορά τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν μετά το αίτημα Τσίπρα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter