Οι προτάσεις της εβδομάδας

Οι προτάσεις της εβδομάδας

Το Docville αυτή την εβδομάδα προτείνει παραστάσεις, ταινίες στην μικρή οθόνη, μουσική αλλά και νέες κυκλοφορίες βιβλίων.

Αρχέγονες ιστορίες με τον Ψαραντώνη

Ο Ψαραντώνης, ένας ζωντανός θρύλος της μουσικής, εμφανίζεται μαζί με τον Σωκράτη Σινόπουλο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για μια μοναδική συναυλία. Χρησιμοποιεί τη λύρα του για να αφηγηθεί αρχέγονες και ταυτόχρονα σύγχρονες μουσικές ιστορίες. Η ασκητική φιγούρα με τα μακριά γκρίζα μαλλιά και τα πυκνά γένια αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα μουσικού. Σε κάθε συναυλία «κεντάει» διαφορετικά και ξεσηκώνει τα πλήθη με τον ήχο της λύρας του και της φωνής του.

INF0: 22/02, 21.00, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

H κρητική ψυχεδέλεια των Gemma

Ψυχεδελικά ροκ ακούσματα, δεμένα με την post αισθητική των Gemma, ολοκληρωτικά μοντέρνο και ταυτόχρονα μοναδικά παραδοσιακό και ξεσηκωτικό. Το πενταμελές συγκρότημα από το Ρέθυμνο, που παντρεύει ιδανικά το μοντέρνο με την κρητική ντοπιολαλιά για να δημιουργήσει πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών, ανεβαίνει στη σκηνή του Death Disco στις 22 Φεβρουαρίου.

INF0: 22/02, 21:00, Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή. Special guests: Εκαστος, Twentyseven X Zen

Φιλουμένα, η γυναίκασύμβολο

Η γλυκόπικρη κωμωδία του Εντουάρντο ντε Φιλίππο «Φιλουμένα Μαρτουράνο» είναι ένα λαμπρό δείγμα του ιταλικού νεορεαλισμού. Το έργο συμπυκνώνει μια ολόκληρη εποχή και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου. Η Μαρία Ναυπλιώτου ενσαρκώνει μια γυναίκα-σύμβολο, τη Φιλουμένα, σε ένα ρόλο που έχουν ερμηνεύσει κορυφαίες ηθοποιοί όπως η Σοφία Λόρεν. Ενα δυνατό κείμενο που βάζει στο μικροσκόπιο τη γυναίκα, τις προβληματικές οικογενειακές και κοινωνικές δομές και τα στερεότυπα.

INF0: Από 22/02, Θέατρο Δημήτρης Χορν, Αμερικής 10, Αθήνα

«Aκρα ταπείνωση»

Ο Παντελής Φλατσούσης σκηνοθετεί το έργο «Η άκρα ταπείνωση», βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη στο θέατρο Θησείον. Το βιβλίο εστιάζει στα γεγονότα της νύχτας της 12ης Φεβρουαρίου 2012, που μετέτρεψαν την Αθήνα σε πεδίο μάχης και άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους στην εικόνα της πόλης μέχρι σήμερα, ακριβώς δέκα χρόνια μετά. Παρακολουθώντας την καθημερινότητα ανώνυμων ηρώων και ηρωίδων, διαφορετικών ηλικιών, καταβολών και ιδεολογιών, η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη εξετάζει την ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή στιγμή της Ελλάδας της κρίσης στην ιστορική της διάσταση.

INF0: Τετ. – Κυρ., θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα

Μουσικό ταξίδι στη Μικρασία

Το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών ολοκληρώνουν το τιμητικό πρόγραμμα εκδηλώσεων με μία συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια και στις μουσικές της Μικράς Ασίας. Δέκα νέοι και καταξιωμένοι μουσικοί αναδημιουργούν 14 μικρασιατικά τραγούδια. Η δομή της συναυλίας περνάει από την εποχή της λάμψης στον ξεριζωμό και έπειτα στην εγκατάσταση στη νέα πατρίδα. Αντλώντας έμπνευση από διαφορετικά μουσικά ιδιώματα της εποχής όπως δημοτικά τραγούδια, εκκλησιαστική μουσική, οπερέτες, ναπολιτάνικες καντσονέτες, γαλλικά σανσόν, ισπανικά τραγούδια και τουρκικές, αρμένικες και αθηναϊκές μελωδίες, παρουσιάζεται ένα επιλεγμένο ρεπερτόριο.

INF0: 21/02, 20.00, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Δείτε στην TV

EΡT2: Τετάρτη 22/2, 22.00 «Μην ανησυχείς, δεν θα φτάσει μακριά με τα πόδια»

Ο Τζο Κάλαχαν παραλίγο να χάσει τη ζωή του σε ένα τροχαίο και το ρίχνει στο πιοτό. Καθώς πιέζεται να κάνει αποτοξίνωση ανακαλύπτει το ταλέντο του να σχεδιάζει προκλητικά σκίτσα. Σύντομα τα σκίτσα του γίνονται περιζήτητα. Ο παραλογισμός της ανθρώπινης ύπαρξης δίνεται μεν ως μια διασκεδαστική τραγωδία από τον Γκας βαν Σαντ, αλλά η φιλοχριστιανική αγιογραφία δεν κολλάει ποτέ με την υπόλοιπη αναρχογκροτέσκα (και αληθινή) περιπέτεια του ανάπηρου κομίστα. Με τους Τζόνα Χιλ και Γιοακίν Φίνιξ.*

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter