Οι σκοτεινοί κύκλοι των Ολυμπιακών Αγώνων αυτή την Κυριακή με το Documento

Οι σκοτεινοί κύκλοι των Ολυμπιακών Αγώνων αυτή την Κυριακή με το Documento

Την Κυριακή 11 Ιουλίου με το Documento ένα βιβλίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αναζητεί πώς το αρχαίο πνεύμα έγινε βορά στο χρήμα, στην πολιτική και στα αναβολικά.

Αρχαίοι και σύγχρονοι συγγραφείς και ιστορικοί υποστηρίζουν ότι το Ολυμπιακό Ιδεώδες, με το οποίο μας σφυροκοπούν δεκαετίες τώρα οι –όχι και τόσο– αθάνατοι της ΔΟΕ, αποτελεί μύθο και όχι πραγματικότητα. Και δικαιώνονται στην πράξη καθώς η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι γεμάτη διαφθορά, συγκαλύψεις και ντόπινγκ, όπως κυνικά είχε ομολογήσει πριν από περίπου δύο δεκαετίες ο διαβόητος Αμερικανός μετρ του ντόπινγκ τη δεκαετία του ’90 Βίκτορ Κόντε. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια απάτη» ομολόγησε, γκρεμίζοντας μεμιάς τη λαμπερή βιτρίνα που προσπαθούν με νύχια και δόντια να κρατούν ανοιχτή οι πολυμήχανοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αυτήν τη σκοτεινή πλευρά των Ολυμπιακών Αγώνων με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Τόκιο που ξεκινάει σε 12 μέρες (23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου) επιχειρεί να φωτίσει το νέο βιβλίο του Documento που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Κυριακή 11 Ιουλίου μαζί με την εφημερίδα. Μια έκδοση γεμάτη με τα κάθε λογής σκάνδαλα, τις πολιτικές διαμάχες, τη διαφθορά, το ντόπινγκ, τις «βρώμικες» συμφωνίες και συμμαχίες, τα «λαδώματα» και «μαγειρέματα» κάτω από το τραπέζι, που καταδεικνύουν ότι τελικά ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter