Οι συνταξιούχοι δεν είναι επαίτες

Οι συνταξιούχοι δεν είναι επαίτες

Οι «προσωπικές διαφορές» που αυτό τον καιρό ταλανίζουν τους συνταξιούχους δεν είναι παρά η αποκάλυψη ενός διαρκούς εγκλήματος σε βάρος της κοινωνίας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι καταβαλλόμενες συντάξεις κατευθύνονται σχεδόν εν συνόλω στην άμεση κατανάλωση, που σημαίνει ότι ταυτόχρονα αυξάνεται και ο τζίρος των επιχειρήσεων. Πρόκειται για τη διαχρονική μη συμμόρφωση των ν. 4387/2016 (Κατρούγκαλου) και ν. 4670/2020 (Βρούτση) με το ΣτΕ και ουσιαστικά συνομολογούν τον εκφυλισμό της πολιτικής ζωής και τη συνταγματική εκτροπή καθώς οι νόμοι αυτοί αντί να διορθώσουν τις συντάξεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2015 και το 2019, επέβαλαν νέες, μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις!

Με απλά λόγια: εάν εφαρμόζονταν οι αποφάσεις του ΣτΕ, δεν θα υπήρχαν «προσωπικές διαφορές» καθόσον όλες οι συντάξεις, παλαιές και νέες, θα διορθώνονταν προς τα πάνω! Οι συνταξιούχοι δεν είναι επαίτες και δεν ζητούν ελεημοσύνη. Οι συντάξεις δεν είναι χάρισμα κανενός, προέρχονται από ασφαλιστικές εισφορές. Είναι χρήματα που έχουν καταβάλει οι ίδιοι οι συνταξιούχοι και πρέπει να τους επιστρέφονται τουλάχιστον στο ακέραιο αυτά που δικαιούνται. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήδη από το 2019 έχει ανακοινώσει τον επανυπολογισμό των συντάξεων, χωρίς ωστόσο αυτός να έχει ολοκληρωθεί! Αποτέλεσμα, οι παλαιές συντάξεις να μην έχουν υπολογιστεί (ορθά) και να υπολείπονται σε μεγάλα ποσά τόσο από τις νέες όσο και από τον νόμο που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει (νόμος Βρούτση)!

Ουδείς μπορεί να εμπαίζει και να ταλαιπωρεί τους συνταξιούχους στα δικαστήρια. Απαιτείται, αν μη τι άλλο, να τηρηθούν τα αυτονόητα:

• Να διορθωθούν όλες οι παλαιές συντάξεις σύμφωνα με τους νόμους που έχουν ψηφιστεί και όσο οι νέες!

• Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ (του 2019), δηλαδή: καμία σύνταξη κάτω από τα 503 ευρώ και 60% (με 35 έτη) του συντάξιμου μισθού!

*Ο Κώστας Νικολάου είναι συνταξιούχος τ. ΙΚΑ ΕΤΑΜ και μέλος της διοικούσας επιτροπής ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter