Οι Times καλούν το Βρετανικό Μουσείο να αποκαταστήσει τη φήμη του μετά τις κλοπές

Οι Times καλούν το Βρετανικό Μουσείο να αποκαταστήσει τη φήμη του μετά τις κλοπές

«Το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να βρει λύση μετά τα περιστατικά κλοπών και να αποκαταστήσει την παγκόσμια φήμη του», αναφέρει δημοσίευμα των Times με αφορμή την κλοπή 2.000 αντικειμένων στη διάρκεια ετών, έπειτα από αποκάλυψη του προέδρου, Τζον Όσμπορν.

 

«Το Βρετανικό Μουσείο φιλοξενεί καλλιτεχνικούς και αρχαιολογικούς θησαυρούς από τον 15ο αι. π.Χ έως τον 19ο αι. μ.Χ. Αρκετοί εξ’ αυτών, περίπου 2.000 μετά τις εκτιμήσεις, εκλάπησαν. Το γεγονός αυτό αποτελεί κάτι περισσότερο από ντροπή, θέτοντας ερωτήματα για το πόσο αποτελεσματικά προστατεύει η διοίκηση τους θησαυρούς. Τα αντικείμενα που εκλάπησαν δεν βρίσκονταν σε κοινή θέα και κάποια από αυτά πωλήθηκαν σε δημοπρασίες στο e-bay.

Παρά το γεγονός πως υπήρξαν απομακρύνσεις στελεχών και η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει συλλήψεις», σημειώνουν οι Times.

Παράλληλα, στο κείμενο καταγράφεται ότι υπήρξαν προειδοποιήσεις από το 2021 για το γεγονός πως μερικά κοσμήματα έχουν τοποθετηθεί προς δημοπρασία, από έναν ειδικό στις αρχαιότητες που προέρχονται από τη ρωμαϊκή εποχή.

«Ο κύριος Όσμπορν (σ.σ πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου), θα πρέπει να βάλει τάξη σε αυτό το χάος το συντομότερο δυνατό», καταλήγουν οι Times.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter