Οι τράπεζες ρυθμίζουν δάνεια στρατηγικών κακοπληρωτών αλλά πιέζουν τα νοικοκυριά

Οι τράπεζες ρυθμίζουν δάνεια στρατηγικών κακοπληρωτών αλλά πιέζουν τα νοικοκυριά

Αποκαλύψεις που προκαλούν την κοινωνία μετά από 10 χρόνια κρίσης έγιναν κατά τη διάρκεια του 11ου Risk Management & Compliance Forum που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Στο Forum στο οποίο μετείχαν οι επικεφαλής των διευθύνσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών συστημικών τραπεζών βγήκε στην επιφάνεια ότι έχουν ρυθμιστεί δάνεια 7,5 δισ. ευρώ από 8,5 δισ. ευρώ συνολικά, τα οποία αφορούν 100 περίπου μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Forum η μεγάλη πρόκληση πλέον για τις τράπεζες είναι η εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών από τις μικρές οφειλές των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων μέσα από οποιοδήποτε τρόπο, ακόμη και διαγραφών.

Στόχος σύμφωνα με αυτά προκειμένου να υπάρξει πιστωτική επέκταση κάτι που το έχει άμεσα ανάγκη η ελληνική οικονομία είναι να εξυγιανθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών ώστε να μπορέσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις να μπορέσουν να δανείζονται.

Οι τραπεζίτες θεωρούν ότι πρέπει να θεσπιστεί η καταναλωτική πτώχευση ώστε να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στους ιδιώτες. Επίσης ανακοινώθηκε ότι έχουν μειωθεί οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, οι υπαγωγές στο καθεστώς Κατσέλη, ενώ ρυθμίζονται πλέον δάνεια με ρυθμίσεις που προτείνουν οι τράπεζες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter