Οικονομικός «στραγγαλισμός» Documento: Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα χαλκευμένα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Οικονομικός «στραγγαλισμός» Documento: Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα χαλκευμένα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Ερώτηση για την «αποστολή οικονομικής και πολιτικής δολοφονίας» του Documento από την ΑΑΔΕ κατέθεσαν στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -με πρωτοβουλία του Νίκου Παππά- προκειμένου η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κωστής Χατζηδάκης να πάρει σαφή θέση για την παράνομη απόπειρα «στραγγαλισμού» της εφημερίδας.

Στην Ερώτηση με τίτλο: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. θέτει τους φορολογικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς σε αποστολή οικονομικής και πολιτικής δολοφονίας της αντιπολιτευτικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας, παραβιάζοντας παράφορα νομοθεσία και ελευθερία του Τύπου», οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραθέτουν όλο το ιστορικό της μεθοδευμένης προσπάθειας φίμωσης της εφημερίδας δια της οικονομικής ασφυξίας μέσω παράνομων και χαλκευμένων στοιχείων.

Θυμίζουν την εξαίρεση του Documento από την καμπάνια κατά του Covid-19 και υπογραμμίζουν πως το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώθηκε εγγράφως, «ωσάν να ήταν ενδιαφερόμενο», για τον νέο (τρίτο κατά σειρά) φορολογικό έλεγχο κατά της εφημερίδας, ο οποίος κατέληξε στον καταλογισμό του ρεβανσιστικού προστίμου ύψους 235.000 ευρώ.

«Ως επιχείρημα για τον καταλογισμό του ποσού από την πλευρά των Ελεγκτών, χρησιμοποιείται το γεγονός ότι η εφημερίδα έκανε εκπτώσεις πάνω από 80% – συνήθης εμπορική πρακτική σε έντυπα, όπως αναφέρεται από τους υπεύθυνους του Documento- σε μεγάλους πελάτες-διαφημιζόμενους. Χωρίς να υπάρχει καμία νομική βάση, οι εκπτώσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν διακίνηση μαύρου χρήματος για λογαριασμό των διαφημιζόμενων, εμπλέκοντας έτσι τις διοικήσεις μεγάλων εμπορικών και τραπεζικών οργανισμών, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η ΤΕΡΝΑ, η Coca Cola, η Cosmote, η Unilever και άλλων, σε παράνομες δραστηριότητες, οι οποίες, όπως είναι προφανές, απάντησαν άμεσα προς τις φορολογικές Αρχές ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στις εκπτώσεις, οι οποίες αποτελούν πάγια εμπορική τακτική» σημειώνεται στην Ερώτηση και προστίθεται η σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), η οποία στηλίτευε τις εν λόγω πρακτικές.

«Παρόλα αυτά, οι ελεγκτές, επιμένοντας ότι οι εκπτώσεις συνιστούν διακίνηση μαύρου χρήματος”, εξέδωσαν πόρισμα με το οποίο καταλογίζουν ποσό 235.000 ευρώ εις βάρος της εφημερίδας. Όπως αναφέρουν στο πόρισμά τους: “οι μεγάλες αυτές εκπτώσεις είναι ανακόλουθες με τα δεδομένα του τιμοκαταλόγου του 2017, στον οποίο δεν αναγράφεται πουθενά ότι θα διενεργούνται εκπτώσεις”. »Σε απάντηση, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, το Documento δημοσίευσε τον επίσημο τιμοκατάλογο, ο οποίος μάλιστα είχε εγκριθεί από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, όπου αναφέρεται ρητά ότι οι εκπτώσεις μπορούν να φτάνουν έως και 99%. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι κρίσιμα στοιχεία του φορολογικού ελέγχου, τεχνηέντως και με δόλο, αποκρύφτηκαν προκειμένου να στηριχθεί το συκοφαντικό πόρισμα» επισημαίνεται.

Τούτων δοθέντων, οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό:

1. Γνώριζε και συναινεί στην άμεση και ευθεία εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου στις διαδικασίες των ανεξάρτητων φορολογικών αρχών; Συμμετείχε ο ίδιος στη στοχοποίηση της εφημερίδας Documento;

2. Προτίθεται να ζητήσει από την ΑΑΔΕ να πραγματοποιήσει εσωτερικό έλεγχο για το θέμα και να γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα στη Βουλή των Ελλήνων, στην οποία λογοδοτεί, ή υιοθετεί το τελικό πόρισμα ελέγχου για το οποίο αποσιωπήθηκαν σημαντικά αθωωτικά στοιχεία;

3. Αν το υιοθετεί ως ορθό, θα ζητήσει τις επιβολές προστίμων και διώξεων για διακίνηση μαύρου χρήματος στους μεγάλους εμπορικούς και τραπεζικούς οργανισμούς, που φέρονται να εμπλέκονται βάσει του πορίσματος; Θα ζητήσει την παραίτηση των διοικήσεων των δύο συστημικών τραπεζών που φέρονται να εμπλέκονται βάσει του πορίσματος; 

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη – Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ χάλκευσαν στοιχεία εναντίον του Documento για να βάλουν πρόστιμο

Εταιρεία «δολοφόνων» με «πιστόλια» κύκλωμα εφοριακών

Η στοχοποίηση του Documento από τη μαφία

O µίστερ ΑΑ∆Ε γνωρίζει τα πάντα για το κύκλωµα

Οι αγέλες των επίορκων της ΑΑΔΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter