Ολλανδία: Μήνυση κατά της εταιρείας Booking – Ενοικιάζει ακίνητα ισραηλινών εποίκων σε παλαιστινιακά εδάφη

Ολλανδία: Μήνυση κατά της εταιρείας Booking – Ενοικιάζει ακίνητα ισραηλινών εποίκων σε παλαιστινιακά εδάφη

Στο μικροσκόπιο της Ολλανδικής δικαιοσύνης βρίσκεται η πλατφόρμα ενοικιάσεων Booking.com, καθώς εισαγγελείς εξετάζουν μήνυση από μια ολλανδική μη κυβερνητική οργάνωση, τη SOMO, καταγγέλλοντας ότι η εν λόγω ιστοσελίδα προσφέρει προς ενοικίαση ακίνητα στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης.

Η SOMO ανέφερε ότι κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά στην ολλανδική εισαγγελία τον Νοέμβριο μαζί με άλλες τρεις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά μέχρι τώρα δεν το είχε δημοσιοποιήσει.

Στην αναφορά τους οι τρεις οργανώσεις κατηγορούν την Booking.com ότι “επωφελείται από εγκλήματα πολέμου διευκολύνοντας την ενοικίαση κατοικιών για διακοπές σε εδάφη που έχουν αρπαγεί από τον αυτόχθονα παλαιστινιακό πληθυσμό”.

Οι εισαγγελείς εξετάζουν την αναφορά, αλλά δεν μπορούν να δώσουν κάποιο χρονοδιάγραμμα για απόφαση σχετικά με τα πιθανά επόμενα βήματα, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός τους Μπρέγιε βαν ντε Μούσντιτς.

Απαντώντας η Booking υποστήριξε ότι διαφωνεί με τις κατηγορίες και ότι δεν υπάρχουν νόμοι που να απαγορεύουν καταχωρίσεις σε ισραηλινούς οικισμούς, ενώ μια σειρά από αμερικανικοί πολιτειακοί νόμοι απαγορεύουν την απόσυρση επενδύσεων από την περιοχή.

“Έχουν πραγματοποιηθεί νομικές ενέργειες εις βάρος άλλων εταιρειών που έχουν επιχειρήσει να αποσύρουν τις δραστηριότητές τους και περιμένουμε να συμβεί το ίδιο και στην περίπτωσή μας”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Από την πλευρά της η SOMO πρόσθεσε ότι από έρευνά της προέκυψε πως η πλατφόρμα της Booking περιλαμβάνει έως και 70 καταχωρίσεις ακινήτων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη από το 2021 ως το 2023.

Υποστηρίζει ότι το εισόδημα που θα αποκτάται από την ενοικίαση αυτών των ακινήτων είναι “έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες” και ότι μεταφέροντας αυτά τα κέρδη στην Ολλανδία η εταιρεία παραβιάζει τους ολλανδικούς κανονισμούς περί απαγόρευσης του ξεπλύματος χρήματος.

Οι εβραϊκοί οικισμοί που έχουν κατασκευαστεί σε εδάφη τα οποία κατέλαβε το Ισραήλ στη διάρκεια του πολέμου του 1967 θεωρούνται παράνομοι από τις περισσότερες χώρες περιλαμβανομένης της Ολλανδίας.

Η ύπαρξή τους είναι ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

Οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας με πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε επίσης 

Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών τη νύχτα – Σε κρίσιμη κατάσταση ένας από τους τραυματίες

Καρυπίδης: «Τέτοιο «χειρουργείο» είχαμε χρόνια να δούμε, ντροπή και αίσχος»

Ο Βαγιαννίδης «έβαψε» την κούπα πράσινη με buzzer beater στο 90+7 (Video)

Λεκτικές επιθέσεις από παίκτες του Αρη και τον Καρυπίδη στη διαιτητή Φραπάρ

Ο υπουργός Φλωρίδης μαινόμενος σπρώχνει αστυνομικούς και εμποδίζει τη σύλληψη της γραμματέα του

Χαλκίδα: Ο σύζυγος της διεφθαρμένης εφοριακού διορίστηκε ελεγκτής στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου με υπογραφή Πιτσιλή

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter