«Όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση του παιδιού» και πλήρης αποποίηση ευθυνών από τον πρύτανη του ΑΠΘ

«Όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση του παιδιού» και πλήρης αποποίηση ευθυνών από τον πρύτανη του ΑΠΘ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σε μια ανεκδιήγητη δήλωση σχετικά με το τρομακτικό περιστατικό πτώσης φοιτητή από παράθυρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου, ισχυριζόμενος πως «όσοι έχουμε υπάρξει φοιτητές σε σχολές με μεγάλα αμφιθέατρα και μεγάλα ακροατήρια έχουμε βρεθεί στη θέση αυτού του παιδιού» ενώ αρκέστηκε σε αοριστολογίες σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την υποστελέχωση του πανεπιστημίου.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΘ: Κύματα οργής για την πτώση του φοιτητή από τον τρίτο όροφο – Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο Ν. Παπαϊωάννου προχώρησε σε απαρίθμηση των ενεργειών «συμπαράστασης» της πρυτανείας προς τον φοιτητή περιοριζόμενος στον χαρακτηρισμό του περιστατικού ως «σοκαριστικού», χωρίς καμία υπόνοια ανάληψης ευθυνών και απολογίας στα λεγόμενά του.

 

«Τα ακαδημαϊκά θέματα δεν προσφέρονται για πολιτικούς ακτιβισμούς και ιστορίες» ισχυρίστηκε στη συνέχεια, συνδέοντας τον μεγάλο αριθμό των φοιτητών που συγκεντρώνεται στις αίθουσες με την σύμπνοια που κατά την κρίση του δεν υπάρχει στο ζήτημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για την είσοδο στα Πανεπιστήμια.

Την ίδια ώρα αποποιήθηκε κάθε ευθύνη σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγονται τα μαθήματα, ισχυριζόμενος ότι αυτό εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Κοσμήτορα και επέλεξε να εξάρει τις ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ένα πρόβλημα «που υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια», υποστηρίζοντας ότι μετά το 2019 «η κατάσταση ξεκίνησε να εξορθολογίζεται».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΘ: Φοιτητής έπεσε από τον τρίτο όροφο ενώ προσπαθούσε να χωρέσει στην αίθουσα για να κάνει μάθημα (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter