Ολυμπιακός: «Λύγισε» από την βαριά φανέλα της Μπάγερν

Ολυμπιακός: «Λύγισε» από την βαριά φανέλα της Μπάγερν

Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στην πίεση και κυρίως στο βαρύ όνομα της Μπάγερν κι έχασε 2-0 στο Μόναχο σε αγώνα για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ με τους Γερμανούς να γίνονται η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο της για τους “16” της διοργάνωσης. Την επόμενη αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται στο Λονδίνο από την Τότεναμ.

Η αγωνιστική συμπεριφορά του Ολυμπιακού και η προσήλωση των παικτών στην τακτική αντιμετώπιση του αγώνα ήταν για σεμινάριο στο πρώτο μέρος. Εκεί όπου όλοι περίμεναν μια αφιονισμένη Μπάγερν που θα ήθελε να δώσει απαντήσεις μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην ομάδα της αλλά διαψεύστηκαν. Ηταν ολοφάνερο στις κινήσεις των Βαυαρών πόσο πολύ επηρεασμένοι ήταν από την απόλυση του Κόβατς και την συντριβή πριν λίγες μέρες στην Φρανκφούρτη.

Η Μπάγερν είχε την συντριπτική υπεροχή με 68-32 στο διάστημα αυτό, όμως ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έχασε πρώτος την μεγάλη ευκαιρία με τον Ραντζέλοβιτς στο 16’ όταν το σουτ εντός περιοχής έφυγε άουτ. Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Ζοσέ Σα που κατέβασε τα ρολά κι έπαινε τα άπιαστα σε σουτ των Κομάν, Μίλερ και Γκνάμπρι. Οι Βαυαροί είχαν και ένα δοκάρι (κατά λάθος) με τον Γκορέτσκα στο 36’.

Στο β’ μέρος το ίδιο σκηνικό. Με τον Ολυμπιακό να κλείνει τους διαδρόμους, την Μπάγερν σε αργό τέμπο και το Σα να σώζει σε όποια ευκαιρία είχαν οι γηπεδούχοι. Το κακό για την ελληνική ομάδα είναι ότι δεν την βοήθησαν στο δημιουργικό κομμάτι οι δύο ακραίοι Ποντένσε και Ραντζέλοβιτς, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και σε συνδυασμό με τα πολλά αβίαστα λάθη λόγω άγχους έφεραν την ήττα.

Με αυτά και με αυτά φθάσαμε στο 70’ και σε μια από τις πολλές ατομικές προσπάθειες του Κομάν, βρήκε στην μικρή περιοχή τον μόνιμο σκόρερ της Μπάγερν που με πλασέ έγραψε το 1-0. Κι επειδή τα πολλά και αβίαστα προσωπικά λάθη συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος, σε ένα ακόμη (συγκρούστηκαν Ομάρ και Μασούρας) ήρθε ο Πέρισιτς που είχε μπει δευτερόλεπτα πριν στον αγωνιστικό χώρο να γράψει το 2-0 με κοντινό σουτ.

Διαιτητής ο Πολωνός διαιτητής Ρατσκόφσκι

ΜΠΑΓΕΡΝ (Χάνς Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα (82’ Τολισό), Κίμιχ, Κομάν (90’ Κουτίνιο), Μίλερ, Γκνάμπρι (87’ Πέρισιτς), Λεβαντόφκσι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (71’ Βαλμπουενά), Γκιγέρμε, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (60’ Μασούρας), Γκερέρο, Ποντένσε (79’ Ελ Αραμπί).

Συντριβή της Κ19

Η ομάδα νέων του Ολυμπιακού (Κ19) συνετρίβη νωρίτερα με 6-0 από την αντίστοιχη της Μπάγερν στη Γερμανία στo πλαίσιo του Youth League. Η ομάδα του Πειραιά κατέρρευσε μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Μπέλιτς στο 47’.

Οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν μέχρι το 43’ όταν κι έγινε το 1-0 από τον Τίλμαν. Στο 47’ ο Μπέλιτς έκανε πέναλτι αποβλήθηκε κι έγινε το 2-0 από τον ο Μέιερ. Στο 72′ με νέο πέναλτι, πάλι ο Μέιερ και 3-0. Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός κατέρρευσε αφού δέχθηκε στη συνέχεια τρία γκολ σε πέντε λεπτά από τους Γιόχανσον (77′, 78′) και Τίλμαν (81’).

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του ομίλου με 1 βαθμό ενώ η Μπάγερν είναι στην πρώτη με 10.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Ντάνι Σβαρτς): Σνέλερ, Βάιντνερ, Ντανίλιουτς, Αρεϊ-Μπι, Κελ (82′ Μιχαίλεβιτς), Τίλμαν (82′ Χάλμπιχ), Στίλερ, Ράιν (46′ Γιόχανσον), Γκίντερ (62′ Κούνι), Μπουτ (46′ Μοσάντι), Μέιερ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αντώνης Νικοπολίδης): Τζολάκης, Ντουμάνης, Μπέλιτς, Γκοτζαμανίδης, Μαρτίνης (79′ Κατσαβάκης), Νεοφυτίδης, Νικόλης (46′ Κεραμίδας), Μποσκούδης, Φέκκας, Τσέλιος (65′ Αρσενίδης), Βοΐλης (79′ Μπουλάρι).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter