Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: «Πράσινο» πάρτι και στα «κόκκινα» γενέθλια

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: «Πράσινο» πάρτι και στα «κόκκινα» γενέθλια

Ο Παναθηναϊκός χάλασε τα 99α γενέθλια του Ολυμπιακού καθώς στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League, τον νίκησε μέσα στο «σπίτι» του με 3-1, με ανατροπή μάλιστα στο σκορ και πολύ πιο εύκολα από ότι θα περίμενε ο πιο φανατικός φίλος του «τριφυλλιού». Για τους Πειραιώτες αυτή ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα (προηγήθηκε το 1-4 της Μακάμπι), ενώ συμπλήρωσαν φέτος πέντε παιχνίδια με τον «αιώνιο» χωρίς νίκη (τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες κι ένας αποκλεισμός)!

Στο κατάμεστο «Καραϊσκάκη» μόλις στο 6ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε τον γκολκίπερ Ντραγκόφσκι με μυϊκό τραυματισμό και τη θέση του πήρε ο Λοντίγκιν. Οι «πράσινοι» πήραν αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν την άμυνα των γηπεδούχων που έδωσαν χώρο στον Παναθηναϊκό ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις. Κάπως έτσι από μια αλλαγή παιχνιδιού στα αριστερά, ο Ορτέγκα έδωσε στον Ποντένσε που με προσποίηση μέσα στη περιοχή βρήκε κενό, σούταρε δυνατά και άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι (1-0).

Το ματς πήρε άγρια ομορφιά με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να πιέζουν την άμυνα του Ολυμπιακού που έδειχνε και πάλι με πολλά κενά. Και στο 41’ οι πράσινοι» αλλάζοντας πολλές πάσες έξω από την περιοχή κι έβγαλαν τον Μπερνάρντ τετ α τετ με τον Πασχαλάκη. Ο βραζιλιάνος πλάσαρε, ο Εσε έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ο Ορτέγκα δεν μπόρεσε να διώξει και ο Μπακασέτας με ξερό σουτ έκανε το 1-1. Στις καθυστερήσεις από γύρισμα του Ορτέγκα, ο Ναβάρο εντελώς μόνος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή έκανε βεβιασμένο πλασέ και έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ στη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λέπτου. Και αντί να γίνει το 2-1, στο 45’+4’, έγινε το 1-2 καθώς ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ανατροπή! Τρομερή συνεργασία των παικτών του που άλλαξαν πολλές πάσες και πάλι, ο Μπακασέτας σούταρε η μπάλα κόντραρε, ο Πασχαλάκης έσωσε προσωρινά αλλά ο Ιωαννίδης πρόλαβε τον Μπιανκόν και μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα (1-2)…

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει τους «πράσινους» που ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις καθώς η μεσαία γραμμή των γηπεδούχων ήταν άδεια. Πάντως στο 60’ ο Ολυμπιακός απείλησε με δυνατό σουτ του Ελ Κααμπί που έδιωξε εντυπωσιακά ο Λοντίγκιν. Οσο περνούσε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν αφήνοντας πολλούς κενούς χώρους στην άμυνα, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι» στο 70’ και από ασίστ του Μπερνάρντ, ο Ιωαννίδης με νέο πλασέ έκανε το 1-3 και «πάγωσε» το φαληρικό γήπεδο.

Ο Γερμανός ρέφερι Ντάνιελ Σλάγκερ «κιτρίνισε» τους Ναβάρο, Ποντένσε, Μλαντένοβιτς, Ιωαννιδης, Τσικίνιο, Ελ Αραμπί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Κάρμο, Εσε (79’ Ιμπόρα), Ορτα (60’ Τσικίνιο), Μασούρας (60’ Φορτούνης), Ποντένσε ((79’ Γιόβετιτς), Ναβάρο (73’ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι (6’ Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ακαϊντίν, Τσέριν, Πέρεθ, Μπερνάρντ (84’ Μαντσίνι), Μπακασέτας (84’ Τζούρισιτς), Παλάσιος (75’ Ούγκο), Ιωαννίδης (84’ Σπόραρ).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter