Ολυμπιακός: Πρώτη νίκη και τι νίκη, 2-1 την Γουέστ Χαμ

Ολυμπιακός: Πρώτη νίκη και τι νίκη, 2-1 την Γουέστ Χαμ

Την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Europa League πέτυχε ο Ολυμπιακός –και τι νίκη- με 2-1 επί της κατόχου του Conference League Γουέστ Χαμ στην 3η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Στο κατάμεστο «Καραϊσκάκη» (παρουσία και 1.600 φίλων των «σφυριών») οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν καταπληκτικό παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο και αποδιοργάνωσαν την Γουέστ Χαμ που απείλησε μόλις μια φορά στο πρώτο μέρος στις καθυστερήσεις του αγώνα! Αντίθετα οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο σκορ στο 33’ με εκπληκτικό γκολ του Κώστα Φορτούνη. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» πήρε την πάσα του Εσε, απέφυγε τρεις αντιπάλους του έξω από την περιοχή, σούταρε με το δεξί κι έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Αρεολά για το 1-0. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροντινέι από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Ογκμπόνα στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την βρήκε άτσαλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος όπως ήταν αναμενόμενο τα «σφυριά» βγήκαν πιο μπροστά να πιέσουν και στο 53’ ο Ινγκς από καλή θέση έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Όμως στο 55’ ο Ποντένσε έχασε καλή ευκαιρία για το 3-0. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός παίζοντας έξυπνα διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ του 2-0 και όχι μόνο αυτό αλλά απείλησε δύο φορές στο 78’ σε ατομική προσπάθεια του Αλεξανδρόπουλου που έσωσε ο Αρεολά και κεφαλιά του Πορόζο λίγο άουτ. Κι ενώ η Γουέστ Χαμ δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση, στο 87’ η Γουέστ Χαμ από λάθος απόκρουση του Κίνι με σουτ βολίδα του Πακετά μείωσε σε 2-1 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά και ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του νίκη στον όμιλο.

Ο Λετονός Αντρίς Τρεϊμάνις «κιτρίνισε» τους Ρέτσο, Αλεξανδρόπουλο, Αντόνιο, Ογκμπόνα, Μασούρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:  Πασχαλάκης, Ροντινέι (74’ Κίνι), Ρέτσος, Πορόζο, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (85’ Μασούρας),  Ποντένσε (85’ Σολμπάκεν), Φορτούνης (95’ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (95’ Σκάρπα)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Εμερσον, Γουόρντ-Πράους (72’ Αλβαρες), Σούτσεκ, Φορνάλς (59’ Πακετά), Κούντους (72’ Κορνέτ), Ινγκς (59’ Αντόνιο), Μπενραχμά (59’ Μπόουεν).

*Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου στη Σερβία, η Φράιμπουργκ νίκησε την Μπάτσκα Τόπολα με 3-1 (13’ Πέτροβιτς, 49’ πεν., 59’, 73’ Γκρίφο).

 

*Η βαθμολογία του ομίλου (3 αγώνες):

1.Γουέστ Χαμ……………6-4  6

2.Φράιμπουργκ………. 7-5  6

3.Ολυμπιακός…………. 6-6  4

4.Μπάτσκα Τόπολα…. 4-8  1

 

*Η επόμενη αγωνιστική (9/11):

22.00 Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός

22.00 Φράιμπουργκ – Μπάτσκα Τόπολα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter