Όμιλος Calilo: 10 χρόνια παρουσίας στην Ίο με υπευθυνότητα

Όμιλος Calilo: 10 χρόνια παρουσίας στην Ίο με υπευθυνότητα

Ο Όμιλος Calilo δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού δραστηριοποιείται εδώ και δέκα χρόνια στην Ίο, συμβάλλοντας δυναμικά στην αλλαγή του τουρισμού του νησιού προς μια πιο βιώσιμη κατεύθυνση, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία.

Σε μια εποχή πολλαπλών περιβαλλοντικών προκλήσεων έχει μεγάλη σημασία η προώθηση της βιώσιμης και ήπιας τουριστικής ανάπτυξης ,με κεντρικούς άξονες την περιορισμένη και ενσωματωμένη στο φυσικό περιβάλλον δόμηση, σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Είναι εντυπωσιακό πως ο Όμιλος Calilo έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα, προχωρώντας στην υλοποίηση μιας μεγάλης επένδυση στο νησί, το Calilo Resort, που έχει ως κεντρικό του στόχο την προσφορά μιας μοναδικής ταξιδιωτικής εμπειρίας στους επισκέπτες, χωρίς να διαταράξει παράλληλα την ευημερία, την καθημερινότητα και τον ρυθμό ζωής των κατοίκων του νησιού.

 

Περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Υπηρετώντας πιστά αυτή την επενδυτική κουλτούρα, ο Όμιλος Calilo έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στη δόμηση μόλις του 1% των εκτάσεων που έχει στην κατοχή του, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ένα πολύ μεγάλο τμήμα του νησιού θα παραμείνει παρθένο φυσικό τοπίο, διατηρώντας αναλλοίωτο τον όμορφο κυκλαδίτικο χαρακτήρα του.

 

 

Επιπρόσθετα, οι αξίες που διέπουν τη φιλοσοφία του Ομίλου Calilo οδηγούν στην ανάπτυξη ενός επιχειρησιακού μοντέλου που εγγυάται την ανάπτυξη και την βελτίωση της τοπικής οικονομίας, αλλά παράλληλα και την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Slow travelling

Το slow travelling είναι μια σύγχρονη προσέγγιση του ταξιδιού που δίνει έμφαση στη σύνδεση με τους ντόπιους ανθρώπους, τους πολιτισμούς, το φαγητό, καθώς παραμένει βιώσιμο για τις τοπικές κοινότητες και το περιβάλλον.

Ο Όμιλος Calilo, που στρέφεται πλέον στο slow travelling, δίνει στους επισκέπτες του μια πλήρη εμπειρία όπου μπορούν να νιώσουν αυθεντικοί και να απολαύσουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Οι ταξιδιώτες που αναζητούν τον πραγματικό και γνήσιο χαρακτήρα του κάθε τόπου που επισκέπτονται, προσπαθώντας να ζήσουν μια αλήθινη και αξέχαστη εμπειρία, ερχόμενοι σε άμεση και ουσιαστική επαφή με την ζωή των κατοίκων, τα ντόπια ήθη και έθιμα, την παραδοσιακή κουζίνα κ.λπ., μπορούν να την βιώσουν στο έπακρο στο Calilo Resort… μια εμπειρία που θα τους μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη!

Επενδύσεις με πρόσημο τον βιώσιμο τουρισμό

Ο Όμιλος Calilo,λοιπόν, εκσυγχρονίζει τον ελληνικό τουρισμό με μια ιδιαίτερα σημαντική επένδυση, η οποία μετασχηματίζει ριζικά το τουριστικό status της Ίου, καθιστώντας την πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επένδυσης, αναμορφώνονται συνολικά οι υποδομές και η λειτουργία του νησιού, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής μας. Ταυτόχρονα όμως, η επένδυση διασφαλίζει ότι το νησί θα διατηρήσει το παραδοσιακό του χρώμα και δε θα εκφυλιστεί υπό το βάρος του υπερτουρισμού.

O Όμιλος Calilo απέδειξε στην πράξη ότι έχει ένα πραγματικό όραμα για το νησί της Ίου, φιλοδοξώντας να προστατεύσει το νησί από την άναρχη δόμηση και ταυτόχρονα να το αναμορφώσει τουριστικά και οικονομικά, με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την αειφορία.

Το Calilo Resort αποτελεί ένα σύγχρονο, υψηλής αισθητικής έργο που ενισχύει τον ελληνικό τουρισμό και κάνει την Ίο γνωστή παγκοσμίως , αναβαθμίζοντάς την σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter