Ομόφυλα ζευγάρια: Έντονο παρασκήνιο πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Ομόφυλα ζευγάρια: Έντονο παρασκήνιο πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η πίεση προς το Μέγαρο Μαξίμου, πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο θα συγκεκριμενοποιηθούν τα επόμενα βήματα για το νομοσχέδιο σχετικά την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Συγκεκριμένα, μετά την σκληρή γραμμή της Εκκλησίας, η οποία θα στείλει επιστολή προς όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου μαζί με άλλες πρωτοβουλίες στις Μητροπόλεις, από το βράδυ της Τρίτης υπάρχουν εξελίξεις που μπορεί να παράξουν νέες δυναμικές, που αναμένεται να φέρουν σε «δεινή» θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ηχηρή διαφοροποίηση Γιάννη Οικονόμου

Το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ο Συντηρητισμός στην Ελλάδα», ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Οικονόμου διαφοροποιήθηκε με βροντερό τρόπο στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι «δεν μπορεί η κάθε επιθυμία να θεωρείται δικαίωμα. Η μετατροπή κάθε επιθυμίας σε δικαίωμα δεν βοηθά την ενότητα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα των ατομικών δικαιωμάτων να απαξιώνεται η πλειοψηφία. Ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής με υπερτονισμό των δικαιωμάτων δημιουργεί πρόβλημα στη συλλογικότητα».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι «ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση. Είναι άνθρωποι που αγαπούν την οικογένεια, σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία. Αν τους προδώσουμε. Μπορεί να μας εγκαταλείψουν. Μπορεί να στραφούν σε άλλες αντισυστημικές δυνάμεις».

Στα πολιτικά της όρια η Μαρία Κεφαλά

Μία άλλη περίπτωση που οξύνει τις αντιθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι αυτή της υφυπουργού Οικογένειας Μαρίας Κεφάλα, η οποία δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο και μάλιστα τις τελευταίες ώρες στα πολιτικά πηγαδάκια συζητιέται πολύ έντονα ακόμη και το ενδεχόμενο της παραίτησής της.

Ο Βορίδης «ανοίγει» τα χαρτιά του

Στο υπουργικό συμβούλιο θα πάρει και επίσημη θέση για το νομοσχέδιο και ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο. Μάλιστα, όπως λένε πληροφορίες ο υπουργός Επικρατείας είναι σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ώστε η στάση του να μην παράξει ευρύτερες εσωτερικές ανακατατάξεις. Το σενάριο της αποχής φαίνεται το πιο πιθανό.

Σε τεντωμένο σκοινί η γαλάζια παράταξη

Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου μεταφέρουν μεγαλύτερο βάρος στους γαλάζιους βουλευτές, κυρίως στις περιοχές της Περιφέρειας. Αυτό σε συνδυασμό με τις διαφωνίες δεκάδων γαλάζιων βουλευτών, δημιουργεί μια εκρηκτική πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος, με αποτέλεσμα οι δυναμικές που παράγονται να είναι απρόβλεπτες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει τη δημόσια ατζέντα, είτε με τα ζητήματα της επιστολικής ψήφους και τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς της Νίκης Κεραμέως, είτε με το νομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη που θα φέρει ο Γιώργος Φλωρίδης.

Διαβάστε επίσης

Γάμος ομοφύλων: Συνεδριάζει το υπουργικό στη σκιά του ιερατικού «όχι» και εσωκομματικών τριβών

Ομόφυλα ζευγάρια: Ο Μητσοτάκης στο υπουργικό, στον κλοιό της «ιεράς εξέτασης» Ιερώνυμου

Οικονόμου για γάμο ομοφύλων: Θα μας εγκαταλείψει η παραταξιακή μας βάση

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter