Ομολογία Μητσοτάκη για τον κεφαλικό φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ομολογία Μητσοτάκη για τον κεφαλικό φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες

Επρεπε να ανέβουν λίγο οι τόνοι στη Βουλή, να έρθει η συζήτηση στο φορολογικό νομοσχέδιο και στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι «θα πρέπει να μας εξηγήσετε πώς ακριβώς θα περιορίσετε τη φοροδιαφυγή και να μην κατηγορείτε την κυβέρνηση που, αν μη τι άλλο, είχε το πολιτικό θάρρος στην αρχή της δεύτερης θητείας της να κάνει κάτι το οποίο αντικειμενικά, ναι, είναι πολιτικά δύσκολο. Δεν είναι εύκολη αυτή η παρέμβαση».

Αν χρειάζεται «πολιτικό θάρρος» για ένα τέτοιο οριζόντιο μέτρο σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες σημαίνει ότι τους βλάπτει. Εκτός αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι το σύνολό τους φοροδιαφεύγει.

Για να το πούμε με άλλα λόγια, επειδή επιμένουν στην προπαγάνδα ότι «δεν είναι δυνατόν οι μισές επιχειρήσεις να δείχνουν ζημιά» να μας εξηγήσει ο απόφοιτος του Χάρβαντ πόσες επιχειρήσεις πρέπει να δείχνουν ζημιά και πόσες κέρδος κάθε χρονιά.

Οπως πολύ σωστά το έθεσε ένας από τους χιλιάδες σημερινούς διαδηλωτές πρόκειται για «παγκόσμια πρωτοτυπία με αυτό το νομοσχέδιο. Στην Ελλάδα απαγορεύεται σε μια επιχείρηση να έχει ζημιά»!

Οσο για τη μεγάλη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή, που ανέφεραν ομιλητές της αντιπολίτευσης στη Βουλή, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στις καλένδες. «Είναι πάρα πολύ βολικό να κρύβεστε πίσω από τους λίγους μεγάλους, οι οποίοι πράγματι θα εντοπιστούν, στο μέτρο του εφικτού, μέσα από μία σειρά από παρεμβάσεις τις οποίες θα κάνουμε», είπε.

Το «πολιτικό θάρρος» στο 4:25 του βίντεο.

Διαβάστε επίσης: Βερβεσός: «Φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, στο απυρόβλητο καύσιμα και μερίσματα»

Αυγέρη για φορογκιλοτίνα Μητσοτάκη: «Με την άδικη φορολόγηση δεν πολεμάς την φοροδιαφυγή» (Video)

Βροντερό «όχι» από τους ελεύθερους επαγγελματίες στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Photos)

Τα ταξί τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη – 24ωρη απεργία για το φορολογικό νομοσχέδιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter