Οπαδική βία: Κάμερες και ταυτοπροσωπία με εφαρμογή – Πώς θα ανοίξουν τα γήπεδα (Video)

Οπαδική βία: Κάμερες και ταυτοπροσωπία με εφαρμογή – Πώς θα ανοίξουν τα γήπεδα (Video)

Έπειτα από το δίμηνο λουκέτο στα γήπεδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα των τριών μέτρων κατά της οπαδικής βίας, ενόψει της επιστροφής των φιλάθλων στις εξέδρες.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, προέβησαν στις σχετικές ανακοινώσεις την Τετάρτη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας θα περάσουν σε τρεις φάσεις.

Πρώτα, στις 13 Φεβρουαρίου «θα υπάρχει ένα νέο περιβάλλον, στο οποίο υπάρχει μια νέα διαρκής επιτροπή αντιμετώπισης βίας η οποία θα επιβάλλει δρακόντειες κυρώσεις με κατεξοχήν το κλείσιμο γηπέδων για τους φιλάθλους». Ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι σε περίπτωση που πέσει κροτίδα ή αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο «χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο από την επόμενη Κυριακή, όταν παίζει εντός έδρας η συγκεκριμένη ομάδα».

«Εάν δεν τηρηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα η επόμενη αγωνιστική ή οι επόμενες αγωνιστικές θα γίνουν χωρίς φιλάθλους διασφαλίζοντας και προασπίζοντας την ασφάλεια του πολίτη, του φιλάθλου και των αθλητών», συμπλήρωσε.

Η δεύτερη φάση ξεκινάει στις 6 Μαρτίου, αναφορικά με την εγκατάσταση καμερών. «Από τις 7 Μαρτίου κανένα γήπεδο που δεν θα έχει τηρήσει τη διαδικασία εγκατάστασης των καμερών δεν θα ανοίξει σε φιλάθλους. Κλιμάκια και από τα τρία υπουργεία επισκέφτηκαν όλα τα γήπεδα και έγινε κοινή συζήτηση για το πώς θα εγκατασταθούν οι κάμερες», δήλωσαν οι υπουργοί.

Τέλος, στις 9 Απριλίου, θα ξεκινήσει ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας μέσω εφαρμογής του gov.gr.  «Από τις 9 Απριλίου έρχεται και η τρίτη μεγάλη θεσμική αλλαγή που λέγεται ταυτοπροσωπία. Δηλαδή θα μπαίνει στο γήπεδο μόνο όποιος έχει ταυτοποιηθεί με όνομα, επίθετο, διεύθυνση και τηλέφωνο», σημείωσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Μέχρι σήμερα υπήρχε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά δεν γινόταν έλεγχος ταυτοπροσωπίας και δεν μπορούσε να γίνει αυτός ο έλεγχος από την αστυνομία. Η λύση έρχεται από την τεχνολογία και το κινητό μας. Η αγορά του εισιτηρίου θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά θα χρησιμοποιείται πλέον το gov wallet, το οποίο χρησιμοποιούν ήδη 4 εκατομμύρια Έλληνες», συμπλήρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την οπαδική βία

Οπαδική βία: Ανοίγουν τα γήπεδα τον Φεβρουάριο, κάμερες τον Μάρτιο και από… Απρίλιο ταυτοποίηση κατόχου εισιτηρίου

Politico: Ο Μητσοτάκης, ο γάμος ομοφύλων και στο βάθος… μία θέση στις Βρυξέλλες

Ελαιόλαδο: Η διαδρομή της ακρίβειας – Πώς φτάνει σε τιμή… χρυσάφι στους καταναλωτές (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter