Όταν ο Άδωνης μίλησε απαξιωτικά για τους Σφακιανούς – Έντονη αντίδραση Πολάκη (Video)

Kατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το Ελληνικό, ο Άδωνης Γεωργιάδης, σε μία προσπάθεια να μεταφέρει το πεδίο της αντιπαράθεσης αλλού και παράλληλα να ψέξει τον Παύλο Πολάκη, αναφέρθηκε απαξιωτικά για τους κατοίκους των Σφακίων.

Στην αρχή ο Άδωνης Γεωργιάδης επιστράτευσε την έκφραση «ο μωρός από τα Σφακιά» για να αναφερθεί στον βουλευτή Χανίων αλλά όταν τον εγκάλεσε ο Π. Πολάκης, ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη έσπευσε να ανασκευάσει λέγοντας πως έχει κάποιον… άλλο Σφακιανό κατά νου, επιστρατεύοντας έναν απαράδεκτα απαξιωτικό τρόπο για τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής της Κρήτης.

«Δεν έχει αντιληφθεί ο ανόητος ότι για να λερώσεις κάποιον πρέπει πρώτα να τον φτάσεις… και αυτός ούτε να με φτάσει μπορεί, ούτε καν να με πλησιάσει, αφού ούτε την ίδια μόρφωση διαθέτουμε ούτε την ίδια ανθρωπιά και αξίες…» αναφέρει ο Π. Πολάκης.

«Με την πληρωμένη βέβαια απάντηση που του έδωσα, το απέσυρε…, αλλά δεν ξέρω πώς θα αποσύρει έναντι των συμπατριωτών μου Σφακιανών τη “δυσοσμία” που ξεστόμισε για τον τόπο τους και για “…κάποιον άλλον Σφακιανό που έχει κατά νου” !» καταλήγει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: