Όταν ο Μιλέι συνάντησε τον Τραμπ: «Ήσουν υπέροχος πρόεδρος, πρέπει να ξαναβγείς» (Video)

Όταν ο Μιλέι συνάντησε τον Τραμπ: «Ήσουν υπέροχος πρόεδρος, πρέπει να ξαναβγείς» (Video)
Φωτογραφία: Video/X

Με το ίνδαλμά του, τον Ντόναλντ Τραμπ, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι, στο πλαίσιο της συνεδρίασης των Αμερικανών Συντηρητικών στην Ουάσιγκτον το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Ήσουν υπέροχος πρόεδρος, πρέπει να ξαναβγείς» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μιλέι στον Τραμπ, με τον μεγιστάνα να του απαντά «στο υπόσχομαι».

Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανταπέδωσε το κομπλιμέντο χρησιμοποιώντας μια παραλλαγή του αγαπημένου του σλόγκαν «MAGA» (Make Argentina Great Again): «Ας ξανακάνουμε μεγάλη την Αργεντινή», είπε, παραφράζοντας το ας ξανακάνουμε μεγάλη την Αμερική». Ο Τραμπ επαίνεσε δε τον Μιλέι, λέγοντας ότι «έχει πετύχει πολλά, είναι σπουδαίος κύριος».

«Μην εγκαταλείπετε την ελευθερία σας, πολεμήστε για την ελευθερία σας, γιατί αν δεν παλέψετε γι αυτήν, θα οδηγηθείτε στη δυστυχία», τόνισε από την πλευρά του ο Μιλέι, απευθυνόμενος στο κοινό. Ο πρόεδρος της Αργεντινής, χαρακτήρισε επίσης την πρόσβαση στη νόμιμη άμβλωση ως «δολοφονική ατζέντα» για τη μείωση του πληθυσμού.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Δεκέμβριο, ο Μιλέι, – ο αουτσάιντερ ακροδεξιός πολιτικός που κέρδισε τις εκλογές του 2023 με την υπόσχεση να σώσει τη χώρα από τη δεινή οικονομική κρίση – επιχειρεί να επιβάλει το δικό του σήμα «ελευθερίας» στην Αργεντινή.

Έχει επισημάνει ότι οι ΗΠΑ θα είναι ένας από τους κύριους συμμάχους της Αργεντινής υπό την κυβέρνησή του. Άλλωστε, χρειάζεται την υποστήριξη των ΗΠΑ, του μεγαλύτερου μετόχου στο ΔΝΤ, καθώς το ταμείο εξετάζει εάν θα δανείσει περισσότερα χρήματα στην Αργεντινή, που είναι ήδη ο μεγαλύτερος οφειλέτης της, για να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις του Μιλέι.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νότιας Αμερικής υποφέρει από έναν διογκωμένο κρατικό μηχανισμό, μια χαμηλή βιομηχανική παραγωγικότητα και μια μεγάλη παραοικονομία που στερεί από το κράτος πολλά φορολογικά έσοδα. Το εθνικό νόμισμα, το πέσο, συνεχίζει να χάνει την αξία του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και το βουνό του χρέους αυξάνεται συνεχώς.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Υπέκυψε ο στρατιώτης που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ

Το ΝΑΤΟ επιθυμεί κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία με χτυπήματα F-16 εντός της Ρωσίας;

Ουγγαρία: Δίνει το «πράσινο φως» μέσω Βουλής για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Μαυρίκιος: Σε καραντίνα 3.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου – Φόβοι για ξέσπασμα χολέρας

Νέα ερωτήματα για την φον ντερ Λάιεν: Συναντάται περισσότερο με Γερμανούς επιχειρηματίες;

Μοχάμεντ Στάγεχ: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης – Τι σηματοδοτεί αυτή η εξέλιξη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter