Όταν ο Μητσοτάκης έδινε σήμα αποχώρησης στην Κ.Ο. της ΝΔ το 2019 ήταν «εκφραστής του τραμπισμού» κ. Οικονόμου;

Όταν ο Μητσοτάκης έδινε σήμα αποχώρησης στην Κ.Ο. της ΝΔ το 2019 ήταν «εκφραστής του τραμπισμού» κ. Οικονόμου;

Για άλλη μια φορά, ο Γιάννης Οικονόμου εκθέτει τον πολιτικό του προϊστάμενο. Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε -και μάλιστα στο documentonews.gr- τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σήμερα, όμως, υπερέβη τα εσκαμμένα, προσδίδοντας επί της ουσίας στον πρωθυπουργό την κατηγορία «εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα», την οποία εξαπέλυσε κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης: Διαψεύδει ο Οικονόμου την πρωθυπουργική συκοφαντία κατά Βαξεβάνη με δήλωσή του στο documentonews.gr

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, καθιστώντας σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νομιμοποιήσει την κυβέρνηση του επιτελικού παρακράτους και γι΄ αυτό θα απέχει απ΄ όλες τις ψηφοφορίες που θα διεξάγονται στο Κοινοβούλιο.

Όντας και πάλι αδιάβαστος, ο κ. Οικονόμου έσπευσε να στηλιτεύσει την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά. Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης.

»Ο κατήφορος του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος. Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει. Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας.

»Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η Κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας».

Ωστόσο, το μόνο που κατάφερε ήταν να γυρίσει μπούμερανγκ τις σφοδρές επικρίσεις που διατύπωσε κατά του πολιτικού του αντιπάλου, αποδεικνύοντας ότι είναι επιρρεπής στις πολιτικές γκάφες και αβελτηρίες. Κι αυτό γιατί τον Ιούνιο του 2019, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την αποχή της ΝΔ από την ψηφοφορία για την αναθεώρηση των Κωδίκων.

«Δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτήν την εβδομάδα. Θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε. Δεν θα μπούμε στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει και ανοίγει μόνο για διευθετήσεις. Να τις κάνουν χωρίς εμάς», ήταν τα λόγια του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον ΑΝΤ1.

Το tweet στις 3 Ιουνίου του 2019:

Εν προκειμένω, εγείρονται τα εξής ερωτήματα για τον Γ. Οικονόμου: Είναι α λα καρτ η ανάγνωση που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου για το δικαίωμα αποχής της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις ψηφοφορίες; Όταν το έκανε η ΝΔ ήταν ορθή η απόφαση, ενώ τώρα που πήρε την αντίστοιχη απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «κίνηση αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας»;

Και κάτι τελευταίο: Πώς γίνεται η ολοκληρωτική νοοτροπία -όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει- να αποτυπώνεται στην πρακτική που είχε ακολουθήσει και η ΝΔ το 2019, αλλά όχι στη μαζική παρακολούθηση είτε μέσω ΕΥΠ, είτε μέσω Predator ή μέσω και των δύο παρακρατικών μεθόδων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, μελών του υπουργικού συμβουλίου, στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, πολιτικών αντιπάλων, εισαγγελέων, δημοσιογράφων και οικονομικών παραγόντων; 

Διαβάστε επίσης:

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Κυβέρνηση και Τασούλας ευτελίζουν τη Βουλή των Ελλήνων»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter