Όχι άλλη ανοησία, όχι άλλη αποθέωση του τίποτα. Γκώσαμε…

Όχι άλλη ανοησία, όχι άλλη αποθέωση του τίποτα. Γκώσαμε…

Είχε ή δεν είχε δίκιο ο Νταλάρας; Τα είπε ή δεν τα είπε σωστά; Ο Πολάκης που είπε σχεδόν τα ίδια κατά την αναχώρησή του από τις Σπέτσες, ήταν λάθος; Έβαλαν στο «στόχαστρό» τους, αμφότεροι, όλους τους δημοσιογράφους ή ορισμένους; Επειδή όλα μπήκαν στον ίδιο «κουβά», όπως συνήθως γίνεται, ας τα βάλουμε λίγο στη σειρά…

*** Ο Νταλάρας και ο Πολάκης μίλησαν για τους δημοσιογράφους που υπηρετούν την υποκουλτούρα, αποθεώνουν το τίποτα και χωρίς να σέβονται αρχικά τους εαυτούς τους και στη συνέχεια τους τηλεθεατές και το λειτούργημα που ασκούν, χώνουν με θράσος τα μικρόφωνα μπροστά στις μούρες για να πάρουν τη δήλωση που οι αρχισυντάκτες τους ζήτησαν. Κανένας σεβασμός, καμία αξιοπρέπεια στον συνομιλητή. Κι αν κάνουν αυτό στον Γιώργο Νταλάρα, που είναι ο Γιώργος Νταλάρας, φανταστείτε πώς αντιμετωπίζουν τους υπόλοιπους. Εκτός κι αν δεν ξέρουν, πια, ποιος είναι ο Γιώργος Νταλάρας. Δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση.

*** Ζήτησαν από τον Γιώργο Νταλάρα όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα όσα είπε για τους τραγουδιστές που διαφημίζουν… λουκάνικα και μπιφτέκια. Δεν ήθελε ο άνθρωπος να δώσει συνέχεια για τους δικούς του λόγους. Δικαίωμά του; Όχι για κάποιους. Έπρεπε να μιλήσει για κάτι που δεν ήθελε. Γι’ αυτό και του έχωσαν τα μαρκούτσια, που είπε και ο Μπογιόπουλος, στη μούρη και του άναψαν τους προβολείς από τις κάμερες, έτσι για να μοιάζει και λίγο με ανάκριση.
Για να βγει το θέμα.

*** Ο Γιώργος Νταλάρας αντέδρασε, όπως θα κάναμε οι περισσότεροι από μας και είπε αυτά που είπε. Ναι, ήταν σκληρά, αλλά ήταν η αλήθεια. Τα νεαρά παιδιά αυτά και εργάζονται και κοπιάζουν, αλλά δυστυχώς για τα ίδια, δεν γνωρίζουν τίποτα για το «ιερό» λειτούργημα της δημοσιογραφίας και όπως πάνε δεν θα μάθουν και ποτέ. Τους έμαθαν να υπηρετούν το τίποτα, να δίνουν αξία σε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να επιδείξουν, να αποτελούν μέλη της πιο trash τηλεόρασης των τελευταίων ετών χωρίς καμία ενσυναίσθηση.

*** Τα ίδια είπε και ο Παύλος Πολάκης. Κυνηγούσαν οι ρεπόρτερ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί του Αργοσαρωνικού για να σχολιάσουν το ντύσιμό τους, τα «πηγαδάκια», αν πήγαν ή δεν πήγαν με τους συντρόφους τους, οτιδήποτε που δεν ενδιαφέρει κανέναν ή τέλος πάντων δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ναι, ήταν σκληρά κι αυτά που είπε ο Συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επίσης είναι η αλήθεια.

*** Το ξέρετε ότι οι πρωινές εκπομπές δημιούργησαν νέα θέση εργασίας μετά την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Στέφανο Κασσελάκη; «Ρεπόρτερ Κασσελάκη». 20 ώρες το 24ωρο πάνω του. Η παρακολούθηση του Κασσελάκη λέγεται δημοσιογραφία; Όχι, δεν είναι δημοσιογραφία, δεν θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε επειδή κάποιοι επιθυμούν με αυτό τον τρόπο να ανεβάσουν τα νούμερά τους. Τα είπε και ο Γιώργος Καπουτζίδης στον Γιώργο Λιάγκα, με πιο κομψό τρόπο βέβαια, αλλά τα είπε. Κατάλαβε ο παρουσιαστής; Χαμογέλασε και είπε «πουλάει».

*** Είναι ανήθικο να βιντεοσκοπείς και να ζητάς δήλωση σε κάθε βήμα οποιουδήποτε ανθρώπου. Βασικά είναι ντροπή, αλλά επειδή ούτε οι αρχισυντάκτες, ούτε οι διευθυντές την έχασαν για να τη βρουν, επιμένω ότι τόσο ο Γιώργος Νταλάρας, όσο και ο Παύλος Πολάκης είχαν δίκιο. Ας το καταπιούμε και ίσως μια μέρα, ποιος ξέρει, η δημοσιογραφία στη χώρα μας κάνει τα βήματα προόδου που τόσο έχει ανάγκη. Γιατί η θέση 107 από τον πάτο δεν είναι μακρία.

*** Άκουσα να λένε ότι «οι δημοσιογράφοι έβγαλαν τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών». Πάντα έτσι συνέβαινε, αλλά τα έβγαλαν όλοι οι δημοσιογράφοι; Τα δημοσίευσαν όλα τα ΜΜΕ; Όχι και επειδή τα περισσότερα βγήκαν από αυτό το site που διαβάζετε, το documentonews.gr, ας λέμε επιτέλους την αλήθεια.
Ο ερευνητής – δημοσιογράφος που ζει κι αναπνέει για να βγάλει την αποκάλυψη με οποιοδήποτε κόστος, δεν είναι το ίδιο με τον δημοσιογράφο που ρωτάει κάποιον παίκτη που συμμετέχει στο Survivor πώς αισθάνεται που τον είχε λοξοκοιτάξει ο παίκτης της αντίπαλης ομάδας πριν από 12 μέρες.
Δεν είναι και τα δύο δημοσιογραφία.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter