«Οχι στην συγκάλυψη»: Νέα συγκέντρωση στα Σεπόλια για την 12χρονη (Video)

«Οχι στην συγκάλυψη»: Νέα συγκέντρωση στα Σεπόλια για την 12χρονη (Video)
Φωτογραφία: αρχείου

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μετρό Σεπολίων, πραγματοποίησαν φορείς το απόγευμα της Παρασκευής για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα σε βάρος της 12χρονης.

Την πρωτοβουλία είχε η Ένωση Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνας και στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύλλογος «Αναγέννηση, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας και η Ομάδα Γυναικών Σεπολίων – Κολωνού».

Η πορεία κατέληξε έξω από το μαγαζί του Ηλία Μίχου όπου οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα.

«Καμία συγκάλυψη! Κανένας συμβιβασμός! Καμία ανοχή!» σημειώνει και απαιτεί:

Να διερευνηθεί η έκταση του εγκλήματος και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι με τις ανώτατες ποινές.

Την πλήρη στήριξη του θύματος και όλων θυμάτων.

Ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές σε κάθε σχολείο.

Ενημερωτικά προγράμματα στα σχολεία από επιστημονικούς κρατικούς φορείς για το φαινόμενο της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των παιδιών και των γυναικών καθώς και για τη στήριξή τους.

Μέτρα στήριξης των άνεργων οικογενειών και ιδιαίτερα των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Αξιοπρεπείς μισθοί, συνθήκες κατοικίας κ.ά. ως βάση για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών.

Δωρεάν προγράμματα αθλητικής και πολιτιστικής δράσης στα σχολεία τις απογευματινές ώρες, για να συμμετέχουν όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Επαρκείς δημόσιες δομές παιδικής προστασίας, με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται για την ομαλή και σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

«Κόντρα στην παρακμή και τη σαπίλα, παλεύουμε για να χτίσουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας, μπαίνοντας στον αγώνα για τα δικαιώματά των οικογενειών μας! Εμπνέουμε τα παιδιά μας στα ιδανικά της αλληλεγγύης, της φιλίας, της αγάπης και της ομορφιάς του αγώνα για τη ζωή που δικαιούνται!», σημειώνει στο κάλεσμά της η Ένωση.

Στην κινητοποίηση καλούν ο Σύλλογος «Αναγέννηση, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας και η Ομάδα Γυναικών Σεπολίων – Κολωνού.

Δείτε επίσης: Κολωνός: Ξεκινούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων στη σκιά της σοκαριστικής εισαγγελικής πρότασης

Οργή για την πρόταση αθώωσης του Μίχου για βιασμό της 12χρονης – Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα (Photos)

Ο Μίχος γίνεται σφραγίδα της Δικαιοσύνης

«Πυρά» Ακρίτα μετά την εισαγγελική πρόταση για Μίχο: «Αισθάνομαι σωματικά άρρωστη»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter