Ουγκάντα: Νομοσχέδιο για ποινές κάθειρξης 10 ετών σε όποιον δηλώνει ομοφυλόφιλος

Ουγκάντα: Νομοσχέδιο για ποινές κάθειρξης 10 ετών σε όποιον δηλώνει ομοφυλόφιλος

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της Ουγκάντα και το οποίο θα ποινικοποίησει εξ ολοκλήρου όχι μόνο τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις αλλά και τη δήλωση κάθε μη ετεροφυλόφιλου σεξουαλικού προσανατολισμού.

Όπως αναφέρει το Reuters «περισσότερες από 30 αφρικάνικες χώρες απαγορεύουν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, όμως ο νόμος που προωθείται στην  Ουγκάντα, εάν περάσει, θα φυλακίζει «όποιον δηλώνει «lesbian, gay, transgender, queer ή οποιαδήποτε άλλη σεξουαλική ταυτότητα ή ταυτότητα φύλου που αντίκειται στη binary κατηγοριοποίηση του αρσενικού και του θηλυκού».

Επιπλέον, η ποινή σε οποιονδήποτε «προωθεί» ομοφυλοφιλικές σχέσεις θα ορίζεται από το νόμο στα δέκα χρόνια. Σύμφωνα πάντα με το Reuters η λογική του νόμου είναι «να μην απειληθεί η παραδοσιακή οικογένεια και οι ετεροφυλικές σχέσεις».

Σημειώνεται πως η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch αναφέρει ότι τα αντί-LGBTQ+συναισθήματα «είναι βαθιά ριζωμένα στη συντηρητική, θρησκευόμενη χώρα της ανατολικής Αφρικής» και εκφράζει την έντονη ανησυχία της για αυτή την εξέλιξη, η οποία αναφέρει ότι «καταπατώνται» τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή: Reuters

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter