Ουκρανία: Έκκληση για απομάκρυνση του αρχιστράτηγου από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος

Ουκρανία: Έκκληση για απομάκρυνση του αρχιστράτηγου από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, Βαλέρι Ζαλούζνι, πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του, σύμφωνα με τη βουλευτή του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού», Μαριάνα Μπεζούχλα.

Η Μπεζούχλα, η οποία είναι αναπληρώτρια επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφάλειας του κοινοβουλίου, είπε ότι ο γενικός διοικητής του ουκρανικού στρατού δεν είχε καταρτίσει σχέδιο για τις μάχες του επόμενου έτους.

«Εάν η στρατιωτική ηγεσία δεν μπορεί να παράσχει κανένα σχέδιο για το 2024 και εάν όλες οι προτάσεις τους για κινητοποίηση συνοψίζονται στην ανάγκη περισσότερων ανθρώπων χωρίς καμία πρόταση για αλλαγές στο στρατιωτικό σύστημα, τότε αυτή η ηγεσία θα πρέπει να παραιτηθεί», ανέφερε η βουλευτής.

Ένας εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε στην εφημερίδα Ukrainska Pravda ότι η Μπεζούχλα «είναι υπεύθυνη για όσα λέει». Οι εντάσεις μεταξύ της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας γίνονται όλο και περισσότερο φανερά στον δημόσιο τομέα εν μέσω της παραπαίουσας ουκρανικής αντεπίθεσης, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι και δεν έφερε τα αποτελέσματα που περίμενε τόσο το Κίεβο όσο και η Δύση.

Προηγήθηκε μια διαφωνία που τράβηξε όλα τα βλέμματα μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Ζαλούζνυ για το εάν η κατάσταση του πολέμου είχε φτάσει σε αδιέξοδο, μετά από τη μικρή πρόοδο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πολλών μηνών ουκρανικής αντεπίθεσης. Ο στρατηγός, με άρθρο του στον Economist, εκτίμησε ότι η μάχη έχει φτάσει σε ένα σημείο τεχνολογικού αδιεξόδου, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί παρά με την προμήθεια πιο προηγμένων όπλων από τη Δύση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter