Ουκρανία: Εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο διαφθοράς ο υπουργός Άμυνας, Ολέξι Ρεζνίκοφ

Ουκρανία: Εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο διαφθοράς ο υπουργός Άμυνας, Ολέξι Ρεζνίκοφ

Συγκλονίζει την Ουκρανία το σκάνδαλο διαφθοράς με κεντρικό πρόσωπο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ολέξι Ρεζνίκοφ, με την υπόθεση να αφορά αγορές στρατιωτικών σιτηρεσίων σε διογκωμένες τιμές.

Αν και ο Ρεζνίκοφ δεν υπέγραψε προσωπικά το συμβόλαιο αμυντικών τροφίμων και τροφοδοσίας αξίας 13 δισεκατομμυρίων εθνικών νομισμάτων (326 εκατομμύρια ευρώ), δημοσιογράφοι και φύλακες αποκάλυψαν ότι είχε την τελική ευθύνη και είχε δηλώσει δημόσια τη μηδενική του ανοχή στη διαφθορά. Ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα και χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως «μια εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης, με στόχο να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο υπουργείο Άμυνας και τη φήμη του μεταξύ των διεθνών εταίρων».

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών Βασίλ Λοζίνσκι, απομακρύνθηκε για υπόθεση που συνδέεται με υπερτιμημένη δημόσια αγορά ηλεκτρογεννητριών. Το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας δήλωσε ότι διερευνά και τα δύο θέματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

Ο Νταβίντ Αρακάμια, επικεφαλής της παράταξης του Ζελένσκι «Υπηρέτης του Λαού» στο ουκρανικό κοινοβούλιο, υποσχέθηκε ότι ορισμένοι από τους διεφθαρμένους αξιωματούχους θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης αυτή την άνοιξη.

«Από τις 24 Φεβρουαρίου, οι αξιωματούχοι σε όλα τα επίπεδα έχουν προειδοποιηθεί συνεχώς μέσω επίσημων και ανεπίσημων διαύλων: επικεντρωθείτε στον πόλεμο, βοηθήστε τα θύματα, μειώστε τη γραφειοκρατία και σταματήστε να κάνετε αμφίβολες επιχειρήσεις. Πολλοί από αυτούς πράγματι άκουσαν, αλλά κάποιοι, δυστυχώς όχι», ανέφερε ο ίδιος σε δήλωσή του στο Telegram.

«Αν τα πράγματα δεν λειτουργήσουν με πολιτισμένο τρόπο, θα γίνουν σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου. Αυτό ισχύει τόσο για πρόσφατες αγορές γεννητριών όσο και για νέα σκάνδαλα στο υπουργείο Άμυνας», κατέληξε ο Αρακάμια.

Πηγή: Politico, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter