Ουκρανία: Η Δύση απομονώνει εκ νέου τη Μόσχα με νέες κυρώσεις – Πληροφορίες για 11 πτώματα αμάχων στο Χοστομέλ

Ουκρανία: Η Δύση απομονώνει εκ νέου τη Μόσχα με νέες κυρώσεις – Πληροφορίες για 11 πτώματα αμάχων στο Χοστομέλ

Δεν έχουν τέλος οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία. Η μικρή πόλη Λόσοβα, στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, υφίσταται βομβαρδισμό με πυραύλους από τις ρωσικές δυνάμεις ανέφεραν αξιωματούχοι.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες, σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Σερχίι Ζελένσκι στην πλατφόρμα Telegram ενώ δεν είναι σαφές ποιοι ακριβώς είναι οι στόχοι του βομβαρδισμού του ρωσικού στρατού.

Πριν από τρεις ημέρες, ο δήμαρχος παρότρυνε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη περίπου 55.000 κατοίκων. Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, έφυγαν περίπου 10.000 τις προηγούμενες 48 ώρες.

Έντεκα πτώματα αμάχων στο Χοστομέλ

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες της εφημερίδα Ουκραΐνσκα Πράβντα, επικαλούμενη ανάρτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Αρσέν Αβάκοφ αναφέρουν ότι  έντεκα πτώματα βρέθηκαν σε χώρο στάθμευσης στο Χοστομέλ, προάστιο του Κιέβου στην Ουκρανία. Τα θύματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτιμάται πως είναι άμαχοι που σκοτώθηκαν από ρώσους στρατιώτες. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο προαστίων του Κιέβου όπως το Γκοστομέλ, η Μπούτσα και η Ιρπίν προ ολίγων ημερών.

Νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας

Κι ενώ οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ παρουσίασαν νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας. Οι αμερικανικές κυρώσεις στοχεύουν ρωσικές τράπεζες και ελίτ και περιλαμβάνουν απαγόρευση σε κάθε Αμερικανό να επενδύσει στη Ρωσία, καθώς και κυρώσεις στις ενήλικες κόρες του Πούτιν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιβάλει πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, θα επιβάλει κυρώσεις σε οκτώ ακόμη ολιγάρχες και θα σταματήσει τις εισαγωγές πετρελαίου και άνθρακα μέχρι το επόμενο έτος, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας. Η ΕΕ ανακοίνωσε μια ευρεία δέσμη κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης εισαγωγής άνθρακα και της απαγόρευσης συναλλαγών σε τράπεζες.

Επιπρόσθετα, σήμερα, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα ψηφίσει σήμερα για το αν θα αναστείλει τη Ρωσία από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για διήμερες συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου.

Τη νύχτα ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο διάγγελμά του ζήτησε να επιβληθεί εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση του συγκεκριμένου μέτρου κοστίζει τις ζωές Ουκρανών, ενώ επανέλαβε πως η Ρωσία πρέπει να αποκλειστεί εντελώς από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Η Μόσχα βγάζει τόσο πολλά χρήματα από τις εξαγωγές αργού που δεν θεωρεί πως χρειάζεται να διαπραγματευτεί σοβαρά την αποκατάσταση της ειρήνης… ορισμένοι πολιτικοί ακόμα δεν μπορούν να αποφασίσουν να περιορίσουν τη ροή των πετροδολαρίων και των πετροευρώ στη Ρωσία για να μη θέσουν σε κίνδυνο τις οικονομίες τους» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά από τον Ζελένσκι.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter