Ούτε λέξη ο Μητσοτάκης για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα ακόμα και από τη Σαλαμίνα

Ούτε λέξη ο Μητσοτάκης για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα ακόμα και από τη Σαλαμίνα

Μία ακόμα αδιάντροπη εμφάνιση σε συγκέντρωση πολιτών πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη, αυτή τη φορά στη Σαλαμίνα, όπου εκτός του ότι κούνησε το δάχτυλο σε όσους ασκούν κριτική για το καταστροφικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που αποκαλύφθηκε με την αποπομπή Πνευματικού, δεν είχε ούτε λέξη να πει για το τραγικό εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα προ δύο εβδομάδων.

Δείτε επίσης: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο Πέραμα

Ως «πολλή φασαρία» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις αντιδράσεις και την κριτική που προκάλεσαν οι αποκαλυπτικές δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού -που έφεραν την αποπομπή του- για το πραγματικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία, εμφανιζόμενος σε συγκέντρωση πολιτών στη Σαλαμίνα, η οποία προβάλλεται από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως επιστροφή στις «λαϊκές περιοχές».

«Και επειδή πολλή φασαρία έγινε τελευταία και για τα ζητήματα της αντιμετώπισης του καρκίνου -νομίζω στις οικογένειές μας όλοι έχουμε περάσει από αυτήν τη μεγάλη δοκιμασία, να έχουμε κάποιον συγγενή μας με καρκίνο- θέλω να πω μόνο δύο πράγματα» σημείωσε, αναφερόμενος σε αντικαρκινικό πρόγραμμα που ξεκινάει το τελευταίο διάστημα, επιβεβαιώνοντας πως ο αντίκτυπος των θανάτων της περασμένης εβδομάδας από την δραματική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ που συνοδεύτηκαν από την αποκάλυψη της γαλάζιας αναλγησίας για τους καρκινοπαθείς, κόστισαν στη Νέα Δημοκρατία και συνεχίζουν να κοστίζουν.

Έπειτα από έναν πολυήμερο κύκλο διχαστικής προπαγάνδας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από την μουσουλμανική μειονότητα στη Ροδόπη με στόχο την ακροδεξιά ψήφο, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε την Τρίτη να επανέλθει στο «λαϊκό αφήγημα» του κόμματος, το οποίο ωστόσο παρέμεινε στοιχειωμένο από τους θανάτους των εργατών στο Πέραμα πριν από δύο εβδομάδες.

Ενδεικτικό της αναλγησίας του πρώην πρωθυπουργού είναι το γεγονός πως παρότι βρέθηκε στη Σαλαμίνα και αναφέρθηκε ονομαστικά στο Πέραμα, το έκανε μόνο ως παράδειγμα για «περισσότερες επενδύσεις, με περισσότερες θέσεις εργασίας, με εργοδότες οι οποίοι θα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν καλύτερους μισθούς γιατί θα ψάχνουν εξειδικευμένο προσωπικό».

Φυσικά, από τον λόγο του δεν έλειψαν κορώνες υπέρ των εξοπλιστικών και των υπέρογκων αγορών της κυβέρνησής του, υπογραμμίζοντας πως «μιας και είμαστε στη Σαλαμίνα, η οποία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο ναύσταθμο της χώρας, θέλω να ξέρετε ότι εδώ στη Σαλαμίνα θα βρουν την θέση τους στο τέλος του 2025 οι τρεις φρεγάτες Belharra, οι οποίες ναυπηγούνται στα γαλλικά ναυπηγεία και θα ενισχύσουν σημαντικά τον στόλο μας. Εδώ, στη Σαλαμίνα θα βρίσκονται».

«Να γνωρίζετε όλες και όλοι ότι η πολιτική της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχιστεί. Θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση αυτή διότι μία ισχυρή χώρα, μία χώρα με αυτοπεποίθηση, πρέπει να μπορεί να υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Και για να μπορούμε να παίξουμε τον ρόλο μας ως παράγοντας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, η δέσμευση η δική μου και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα εξακολουθούν να ενισχύονται από το περίσσευμα του Έλληνα φορολογούμενου. Γιατί έτσι πρέπει να κάνουμε όταν βρισκόμαστε σε μία δύσκολη γειτονιά, με έναν ερειστικό και προκλητικό γείτονα» πρόσθεσε ακολούθως, μην παραλείποντας για μία ακόμα φορά να εντάξει στην προεκλογική του ατζέντα τα ελληνοτουρκικά, με σκοπό να ενισχύσει τον «πατριωτικό» χαρακτήρα της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του διεμβολισμού των ακροδεξιών ψήφων.

Σημειώνεται πως η προσπάθεια προσέγγισης του αντιδραστικού ακροατηρίου συνεχίστηκε και με αφορμή τις διακηρύξεις περί ίδρυσης «υπουργείου Οικογένειας», με γενικόλογες αναφορές πως «θα στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια και κυρίως την εργαζόμενη μάνα για να μπορεί πιο εύκολα να αποκτήσει παιδιά, αλλά ταυτόχρονα να συνδυάζει τις υποχρεώσεις της ανατροφής των παιδιών μαζί με τους πατεράδες, οι οποίοι και αυτοί πρέπει να παίζουν ολοένα και περισσότερο ρόλο, μαζί με τη δυνατότητα να έχουν και μία επαγγελματική σταδιοδρομία και να μπορούν περισσότερες γυναίκες να μπαίνουν στην αγορά εργασίας και να στηρίζουν το οικογενειακό εισόδημα».

Από τον λόγο του πάντως δεν απουσίαζε και πάλι η έξαρση αλαζονείας, επιμένοντας να χλευάζει τους αντιπάλους του ως ο μόνος διεκδικητής της εξουσίας, υπογραμμίζοντας πως «σήμερα η μόνη δύναμη ευθύνης η οποία είναι διατεθειμένη με σχέδιο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία. Όλοι οι υπόλοιποι διαγκωνίζονται για το ποιος θα έχει το ρετιρέ στην κεντροαριστερή πολυκατοικία», επιμένοντας να ζητάει μία αυξημένη αυτοδυναμία.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί και η απόλυτη εκμετάλλευση της δραματικής ιστορίας «του άστεγου Κώστα», που μέσα από το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» βρήκε στέγη στον Πειραιά, και του οποίου την ιστορία χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία συνθέτοντας ένα προεκλογικό σποτ.

«Αυτή είναι ίσως η καλύτερη απόδειξη γιατί η Νέα Δημοκρατία τελικά ενδιαφέρεται για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, γιατί στέκεται δίπλα σε αυτούς οι οποίοι μπορεί να έπεσαν και τους βοηθάει να ξανασηκωθούν στα πόδια τους» είπε ο ανερυθρίαστος πρώην πρωθυπουργός, αποδεικνύοντας πως η αδιάντροπη τακτική εκμετάλλευσης του δεν έχει όρια, ούτε καν απέναντι στην αξιοπρέπεια ενός απλού πολίτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter