Παναγιωτόπουλος: «Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε στη Βουλή πως η τρέχουσα συγκυρία δεν ευνοεί τις επικρίσεις της Ελλάδας κατά της Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με τη συγκεκριμένη αποστροφή να δίνει μία νέα διάσταση στον τρόπο διαχείρισης (;) του τουρκικού αναθεωρητισμού από την πλευρά της χώρας μας.

«Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Εξήγησε δε ότι ο λόγος που οδηγεί στη συγκεκριμένη στάση είναι πως «οι σύμμαχοι θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεμένη στο ΝΑΤΟ».

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος η κυβέρνηση χαρακτήριζε απομονωμένη τη γειτονική χώρα, η οποία δεν συμμετέχει στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, διατηρεί ρωσικά οπλικά συστήματα και έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ζητά «λιγότερη προκλητικότητα» από τη γείτονα. «Εμείς λέμε αυτά που έχουμε να λέμε, θα ζητάμε πάντα να μεταβάλει η Τουρκία προς το καλύτερο στοιχεία της συμπεριφοράς της, λιγότερη προκλητικότητα, υπερπτήσεις, κτλ…» είπε.

Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για νέα αποστολή αμυντικού υλικού στη Ουκρανία. Η αλλαγή στάσης από την πλευρά της κυβέρνησης θα μπορούσε να εκληφθεί και ως παραδοχή της λανθασμένης επιλογής σχετικά με την αποστολή των κατασχεμένων καλάσνικοφ στο ουκρανικό μέτωπο.