Παναγιώτοπουλος για τα χαράτσια Γεωργιάδη σε εξετάσεις και εμβόλιο κορονοϊού: «Αιδώς Αργείοι»

Παναγιώτοπουλος για τα χαράτσια Γεωργιάδη σε εξετάσεις και εμβόλιο κορονοϊού: «Αιδώς Αργείοι»

Τις προβλέψεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που προβλέπει χαράτσια σε βασικές εργαστηριακές εξετάσεις ή το εμβόλιο κατά του Covid-19, όπως επίσης την κατάργηση της αποκλειστικής εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ για να δραστηριοποιούνται και ιδιωτικά, στηλίτευσε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιώτοπουλος.

«Η κυβέρνηση έχει επιστρέψει τη χώρα στις μνημονιακές εποχές υγειονομικής φτώχειας» είπε, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ ξηλώνει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ για να πριμοδοτήσει ιδιώτες. «Καταλύεται την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών χωρίς να λέτε ότι θα την πληρώσει από την τσέπη του ο ασθενής» επισήμανε και πρόσθεσε: «Ζείτε σε κοινωνική απομόνωση, χωρίς γείωση με την πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος. Ο κόσμος μέτρα και τα σεντ για να βγάλει τον μήνα. Αιδώς Αργείοι!»

Κατηγόρησε δε τη συμπολίτευση για μετατροπή του ΕΣΥ σε «μαρτυρικό τόπο εργασίας» λόγω της επισφάλειας και της ψυχικής και σωματικής εξάντλησης που προκαλούν οι συνθήκες εργασίας των υγειονομικών, εξηγώντας πως αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους της ασταμάτητης εξαγωγής επιστημονικού προσωπικού. Παράλληλα, έθιξε και το ζήτημα των χαμηλών απολαβών των γιατρών, συμπεραίνοντας πως «όλο και συγκλίνουμε» με τη Βουλγαρία.

«Θέλετε να μας πείτε ότι ζυγίσατε όλες τις υπαρκτές λύσεις για το clawback και το rebate και αποφασίσατε ότι πρέπει να επιβαρυνθεί κι άλλο ο οικογενειακός προϋπολογισμός;» αναρωτήθηκε και προέτρεψε την κυβέρνηση να φορολογήσει τις τράπεζες, τα υπερκέρδη και τα μερίσματα για να βρει τους πόρους που θέλει να αντλήσει από τους ασφαλισμένους.

Προέβλεψε, επίσης, ότι θα κοπούν φάρμακα από πάσχοντες με χρόνια νοσήματα και παρουσίασε τις δύο τροπολογίες που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για την παροχή κινήτρων σε υγειονομικούς για να εργαστούν σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές, όπως επίσης για τη θέσπιση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών.

Δείτε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Οργή των συγγενών θυμάτων κατά Αδειλίνη – Τι ειπώθηκε στις συναντήσεις τους (Video)

Ταμείο Ανάκαμψης: Υπό έρευνα η Ελλάδα για στημένους διαγωνισμούς ύψους 2,5 δισ. €

Ηλιούπολη: Στο «κάδρο» το σενάριο οικογενειακής τραγωδίας – «Κλειδί» η καραμπίνα και τα κινητά (Video)

Προκλητικός Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη» για τη γυναικοκτονία έξω από Α.Τ

Κυριάκο θυμήσου όταν το 2016 ζητούσες εκλογές μετά από διπλή ήττα!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter