Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 89-81: Θριάμβευσε και πάει για δεύτερος

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 89-81: Θριάμβευσε και πάει για δεύτερος

Ακόμα και για τη 2η θέση της τελικής κατάταξης της κανονικής περιόδου έβαλε πλώρη ο Παναθηναϊκός, μετά την εκπληκτική νίκη του επί της Μπαρτσελόνα: 89-81, με ανατροπή από το -16, στο κατάμεστο από 18.000 θεατές ΟΑΚΑ. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να ισοφαρίσει και το -8 του πρώτου αγώνα, οπότε υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία. Στον πρώτο αγώνα, στην Καταλωνία, είχε ηττηθεί με 80-72.

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 11-19, με απανωτά καρφώματα. Ο Κέντρικ Ναν οδήγησε την ελληνική ομάδα σε αντεπίθεση, αλλά η Μπάρτσα πέτυχε σερί 0-17 μετά το 24-23 και αποσπάστηκε (24-40). Ο Γκραντ μείωσε σε 34-46 με την εκπνοή του α’ ημιχρόνου και η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο νούμερο με τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις (41-50).

Διαβάστε επίσης – Βαθμολογία Euroleague: Τα δεδομένα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό – Τα επόμενα ματς

Ο Κώστας Σλούκας έφερε το «τριφύλλι» έφτασε σε απόσταση αναπνοής και το καλάθι του Γκριγκόνις έδωσε προβάδισμα στα τέλη της γ’ περιόδου (56-55). Ο Ντίνος Μήτογλου έγραψε το 76-70 και αμέσως μετά έφερε τους «πρασίνους» στο +10 (83-73). Ο Λεσόρ πέτυχε το 89-76 με κάρφωμα μέσα σε παραλήρημα 41’’ πριν το φινάλε, αλλά ο Λαπροβίτολα μείωσε το σκορ στο φινάλε με βολές.

Ο Σλούκας υπήρξε πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού με 18 πόντους και 8 ασίστ και αποθεώθηκε, ενώ ο Κέντρικ Ναν ήταν πρώτος σκόρερ με 22 πόντους. Ο Ντίνος Μήτογλου πρόσθεσε 19 και ο Ματίας Λεσόρ 13.

Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε και τους Γκραντ 9, Καλαϊτζάκη, Γκριγκόνις 8, Ερνανγκόμεθ, Μπαλτσερόφσκι. Ο Λούκα Βιλντόσα επέστρεψε μετά από απουσία αρκετών εβδομάδων και έπαιξε ελάχιστα χωρίς να σκοράρει. Εκτός δωδεκάδας έμεινε ο τραυματίας Κώστας Αντετοκούνμπο.

Ο αδελφός του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Βίλι, πέτυχε 13 πόντους για τους «μπλαουγκράνα». Ξεχώρισαν και οι Βέσελι 13, Σατοράνσκι 12, Αμπρίνες 12, Πάρκερ 9.

Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός μετράει 20 νίκες και 11 ήττες και ισοβαθμεί πλέον με τη Μπαρτσελόνα και τη Μονακό. Στο υπόλοιπο πρόγραμμά του, το «τριφύλλι» έχει δύο εκτός έδρας αποστολές στη Μπολόνια και στο Μόναχο και μία εντός έδρας αναμέτρηση με την ουραγό Άλμπα.

Ο Ολυμπιακός, που χθες νίκησε δύσκολα τη Βιλερμπάν με 80-64 στο Φάληρο, μοιράζεται με τη Φενέρμπαχτσε την Πέμπτη θέση με ρεκόρ 19-12, παρ’ όλο που την Τρίτη ηττήθηκε από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Ο Φίλιπ Πετρούσεφ, που υπέστη οστικό οίδημα στο γόνατο, αναμένεται να επιστρέψει σε 15-20 μέρες και κινδυνεύει να χάσει τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές της κανονικής περιόδου (Παρτίζαν έξω, Ερ. Αστέρα έξω, Φενέρ μέσα).

Η Ρεάλ εξασφάλισε την πρωτιά αφού ανέβηκε στο 25-6. Η Μακάμπι ανέβηκε στην έβδομη θέση με ρεκόρ 18-13, ενώ η Βίρτους έπεσε στην όγδοη με 17-14.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter